Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Dosar penal privind activitatea partidului AUR. Cercetări privind infracțiunea de corupere a alegătorilor

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 9 ianuarie 2024

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia au deschis un dosar de cercetare penală privind activitatea partidului extremist AUR. Oamenii legii efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de comiterea a alegătorilor. Informația a fost confirmată pentru Mainnews.ro de Andreea Loghin, purtătorul de cuvânt al IPJ Ialomița. 

Potrivit G4Media.ro, oamenii legii au transmis la Parlament solicitarea oficială privind calitatea de parlamentari în cazul lui George Simion, Claudiu Târziu, Marius Lulea și Silviu Titus Păunescu.

Conform sursei citate, până în acest moment nu există nicio persoană pusă sub învinuire în acest dosar, cercetările fiind efectuate in rem.

Mainnews.ro a adresat o solicitare oficială către Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia pentru a afla mai multe detalii despre acest dosar. Vom reveni pe măsură ce avem informații noi.

AUR: Acesta este modul în care sistemul speră să câştige alegerile

De cealaltă parte, reprezentanții AUR acuză că ancheta ar fi orchestrată politic.

„De-a lungul timpului au existat mai multe sesizări făcute de competitorii politici, toate fiind soldate cu neînceperea urmăririi penale. Vedem că acesta este modul în care sistemul speră să câştige alegerile şi în 2024, modul în care vor să oprească AUR. Nu ne vor intimida, ci, din contră, vom merge până la capăt. Dacă aşa se gândesc ei că o să ne elimine, printr-o hârtie venită la ordinul domnului Ciolacu pentru „coruperea alegătorilor”, înseamnă că ştiu că vor pierde alegerile, sunt conştienţi că românii s-au săturat de ei după 34 ani de batjocură. Vom duce lupta până la capăt pentru a înfăptui dreptate pentru România, iar la final de 2024 noi o să fim învingătorii!”, a transmis AUR.

George Simion: Cu ce îi corupem noi? Suntem la guvernare noi?

„La începutul acesta de an, tocmai ne-au arătat că vor să ne desfiinţeze, că vor să ne organizeze dosare penale, că vor să ne însceneze diferite lucruri. Nu ne temem. Nu vă temeţi, dacă aşa se gândesc ei să ne elimine, printr-o hârtie venită tam-nesam la ordinul domnului Ciolacu, pentru coruperea alegătorilor. Cu ce îi corupem noi? Suntem la guvernare noi? Înseamnă că au pierdut deja meciul”, a spus George Simion.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW