Saturday, September 30, 2023
Jurnalism corect


Dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor în cazul pacientului violent de la Spitalul Orășenesc Hârșova

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 3 aprilie 2020 Etichete: , ,

Procurorii au deschis dosar penal după ce un pacient aflat în a 13-a zi de autoizolare la domiciliu s-a accidentat, luni seară, și a venit la Spitalul Orăşenesc Hârşova. Bărbatul a început să amenințe, să jignească și să scuipe medicii și asistentele aflați în spital. 

Potrivit unui comunicat transmis de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârșova, șase cadre medicale au intrat în contact direct cu bărbatul recalcitrant și i-au acordat îngrijiri medicale, în cele din urmă, acesta fiind spitalizat.

„În această împrejurare, bărbatul în cauză a fost recalcitrant, a adresat injurii personalului medical şi a scuipat o infirmieră, portarul şi un alt angajat al unităţii.

Un număr de 6 cadre medicale au intrat în contact direct cu acesta şi i-au acordat îngrijiri, fiind spitalizat.

Bărbatul recalcitrant a fost testat pentru COVID-19, iar cele 6 cadre medicale care au intrat în contact cu acesta au intrat în autoizolare. După primirea rezultatului negativ al testului efectuat bărbatului, cadrele medicale au ieşit din autoizolare .

În cauză se efectuează cercetări de către Poliţia Oraş Hârşova sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârşova”, au transmis magistrații.

Managerul spitalului, Andrei Bogdan Zidaru, a povestit pe Facebook întâmplarea.

„Pe timp de pandemie, personalul medico-sanitar trebuie sa faca fata unor situatii extreme, neprevazute, cum este cea pe care o vom relata in cele ce urmeaza. Individul din imagine, aflat in a treisprezecea zi de autoizolare s-a autoaccidentat, a patruns grav ranit in incinta spitalului amenintand, jignind si scuipand medici si asistente deopotriva, oameni care erau acolo pregatiti sa-i salveze viata. Oameni care au continuat sa isi faca treaba, indiferent de amenintarile acestuia si de faptul ca se expun unui caz suspect de COVID-19”, transmite managerul spitalului, Andrei-Bogdan Zidaru.

Din cauza stării critice în care se afla, pacientul a trebuit să fie tratat pe treptele spitalului.

Spitalul Orășenesc Hârșova a solicitat public întocmirea unui dosar penal în cazul acestui individ.

„Ne va fi din ce in ce mai greu sa continuam in aceste conditii. Este nevoie de mult calm si intelegere. În cursul zilei de maine va fi solicitata comandamentului pentru situatii de urgenta prezenta armatei (sau a unei alte autoritati) pentru a asigura paza institutiei”, se arată într-un mesaj postat pe Facebook.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW