Wednesday, September 28, 2022
Jurnalism corect


Dosar penal pentru vaccinare fictivă. Peste 370 de adeverințe ar fi fost falsificate

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 27 august 2021

Fenomenul vaccinării fictive sau așa-numita „vaccinare la chiuvetă” ia amploare în România. Polițiștii timișoreni au deschis o anchetă penală după ce un bărbat internat în secția ATI a spitalului „Victor Babeș” din Timișoara a recunoscut că nu a efectuat vaccinul împotriva COVID-19, deși avea un certificat care atesta vaccinarea, relatează tion.ro.

În fața anchetatorilor bărbatul a susținut că a reușit să obțină certificatul de vaccinare de la un medic de familie din județul Argeș.

În acest dosar polițiștii efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual și zădărnicirea combaterilor bolilor. Pe lângă problemele de natură penală, medicii care vor fi depistați că au eliberat ilegal astfel certificate riscă să-și piardă dreptul de liberă practică.

Peste 370 de adeverințe ar fi fost falsificate

În paralel, reprezentanții Ministerului Sănătății au sesizat instituțiile de cercetare penală după ce au fost primite peste 370 de adeverințe de vaccinare, foarte probabil false, pentru eliberarea certificatului digital.

„Sunt peste 370 de adeverințe de vaccinare care sunt, probabil, false. Am primit aceste solicitări in speranța de a elibera certificate digitale. Evident, le-am trimis către autorități”, a declarat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, la Digi24.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW