Sunday, November 27, 2022
Jurnalism corect


Dosar penal pentru un bărbat care a împușcat mortal un câine. Scena s-a petrecut în fața unui copil de 6 ani

By Daniela Eremia , in Stirile zilei , at 12 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

Potrivit Inspectoratului General al Poliției Române, un bărbat de 69 de ani ar fi împușcat, sâmbătă, un câine, în Pasul Prislop, în plină stradă. A fost deschis dosar penal pentru uz de armă fără drept și uciderea animalelor.

Urmare a verificărilor efectuate de polițiștii maramureșeni, cu privire la bărbatul de 69 de ani, care, în cursul acestei zile, ar fi împușcat un câine în Pasul Prislop, vă informăm că, din cercetarea preliminară au rezultat suspiciuni rezonabile, referitoare la comiterea infracțiunilor de uz de armă letală sau interzisă, fără drept, prevăzută și pedepsită de art. 343, alin. 1 Cod Penal și uciderea animalelor, cu intenție, fără drept, prevăzută și pedepsită de art. 25, alin.1, lit. a din Legea nr. 205/2004, cu aplicarea art.38, alin.1 Cod Penal.Cercetările continuă în această cauză, în cadrul unui dosar penal, instrumentat sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus”, potrivit unui comunicat IGPR.

Un bărbat și o femeie, voluntari ai Asociației „Anima Pro Terra”, împreună cu fiul lor de șase ani, au asistat la scena îngrozitoare în care animalul a fost împușcat cu cruzime. Voluntarii au sunat imediat la 112, cu toate acestea făptașul a luat cadavrul și a plecat.

Doi voluntari ai asociației noastre au fost martorii unor scene îngrozitoare alături de fiul lor de doar 6 ani, care este încă în stare de șoc. Se aflau la aproximativ 5 km de Borșa (MM) și într-o curba au văzut un Logan roșu oprit care a împușcat mortal o cățelușă pe șosea (pe un drum public, nu în pădure!). Voluntarii noștri au sunat imediat la 112, însă făptașul a luat cadavrul și a plecat!”, mesaj postat pe pagina de Facebook a Asociației ”Anima Pro Terra”.

Potrivit Digi24, martorul incidentului, Daniel Vereș, voluntar la Asociația „Anima Pro Terra”, a spus că în timp ce conducea pe drumul spre Borșa a auzit o împușcătură.
M-am speriat, și eu, și copilul. Am oprit instant. Am văzut cățelul care era întins pe jos. Și acum, când mă gândesc, sunt un pic șocat. Cred că dacă mergeam mai tare cu 3 – 4 km pe oră putea să ne nimerească și pe noi. A fost o fracțiune de secundă”, a spus el.

Sursă foto: Asociatia Anima Pro Terra

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW