Wednesday, June 16, 2021
Jurnalism corect


Dosar penal pe numele unui bărbat suspect de coronavirus care a plecat din spital înainte de aflarea rezultatului / Pacientul a fost depistat pozitiv

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 6 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara au deschis un dosar penal după ce, sâmbătă, un bărbat suspectat de coronavirus, căruia i s-au recoltat probe, a părăsit spitalul în care se afla înainte de aflarea rezultatului testului pentru Covid-19. În cele din urmă, pacientul a fost diagnosticat cu coronavirus.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara a deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii faptei de zădărnicirea combaterii bolilor.

După ce i s-au recoltat probe pentru depistarea virusului Covid-19, sâmbătă dimineață, în jurul orei 04:20, bărbatul a plecat de la Spitalul Clinic de Urgență Timișoara, cu toate că acesta prezenta simptome specifice bolii.

Testul a venit sâmbătă, la ora 16.50, și a indicat că bărbatul este purtător de Covid-19.

De la spital bărbatul plecase acasă, la locuința sa din Timișoara.

„În fapt se reține că (…)bărbatul a părăsit unitatea spitalicească fără acordul personalului medical, venind la locuința sa din Timișoara, unde și-a închis toate cele trei telefoane de contact și a refuzat deschiderea ușii de acces, urmărind astfel să se sustragă măsurilor medicale necesare împiedicării răspândirii virusului”, conform PJ Timișoara.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW