Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Dosar penal la Spitalul din Târgu-Jiu, unde mai mulți angajați, inclusiv managerul, sunt infectați cu Covid-19

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 6 mai 2020 Etichete: , ,

Procurorii din Gorj au deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, unde mai mulți angajați, inclusiv managerul unității medicale, au fost infectați cu coronavirus.

Procurorii au anunțat, miercuri, că s-au autosesizat după apariția în presă a unor articole despre răspândirea necontrolată a noului coronavirus la SJU Târgu-Jiu, unde mai multe cadre medicale au fost diagnosticate cu coronavirus.

„Un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, urmare a mai multor articole din presă, potrivit cărora, în cadrul colectivului de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu are loc o răspândire necontrolată a virusului SARS-Cov-2, precum şi la pacienţii internaţi în această unitate spitalicească.

De asemenea, s-a reţinut că, în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, nu există circuite epidemiologice şi nu au fost luate măsuri pentru testarea personalului medical şi a personalului TESA, care în prezent se afla în izolare la domiciliu”, se precizează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

Procurorii susțin că au citit în presă declarațiile unei persoane care a fost internată în spital și susține că a fost infectată cu coronavirus „ca urmare a neglijenței manifestată de personalul medical”.

„Cadrele medicale, citate de publicatii, au relatat ca masurile dispuse de conducerea spitalului nu corespund protocoalelor si masurilor epidemiologice necesare in vederea combaterii virusului Sars-Cov-2”, se mai arata in comunicatul Parchetului de pe langa Judecatoria Targu Jiu.

Managerul unității medicale, Dumitru Vienescu, a fost internat la Secția de Boli Infecțioase, duminică, după ce a fost confirmat cu coronavirus. Acesta susține că nu știe de la cine a contactat virusul.

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW