Monday, July 15, 2024
Jurnalism corect


Dosar penal la DIICOT: Platforma ARR, accesată ilegal în timp ce șoferii susțineau examenul pentru atestatul de profesionist

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 19 august 2019 Etichete: , , , , , ,

DIICOT a deschis un dosar penal după ce platforma ARR, aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, a fost accesată ilegal chiar în timp mai mulți șoferi susțineau examenul pentru obținerea atestatului de „profesionist”. 

Sâmbătă, mai mulți șoferi din Timiș au dat examenul pentru obținerea atestatelor profesionale. La un moment dat, examinatorii au sesizat că cineva s-a înregistrat pe un calculator cu un ID, ca și când ar fi susținut examenul, însă respectiva persoană nu se afla în sală. Ulterior a fost făcută o plângere la IPJ Timiș, urmând ca DIICOT să deschidă un dosar penal.

Examenul din ziua respectivă nu s-a amânat, însă a fost prelugit până seara, astfel încât toată lumea să poată susțină examenul.

„Atestatele sunt pentru șoferii care conduc autobuze, pentru cei care au A și C(categorie permise de conducere) și trebuie să obțină „profesional” sau pentru taximetriști. Deci nu se referă la orice șoferi.

Examinatorii au observat că există nereguli și au făcut o plângere la IPJ Timiș. Cineva și-ar fi introdus ID-ul ca și când el ar fi fost în sală și ar fi susținut examenul, dar defapt nu era prezent. Nu știu dacă e vorba de mai multe persoane sau una singură”, au declarat surse polițienești pentru mainnews.ro.

Platforma ARR, cea pe care se susțin examenele, se află în subordinea Ministerului Transporturilor. Cazul a fost preluat de DIICOT București.

„La data de 17.08.2019 autori necunoscuţi au accesat în mod ilegal computerele pentru examinarea personalului de specialitate din domeniul transporturilor rutiere Timiş şi prin intermediul unor aplicaţii informatice specializate pe care le-au transferat pe aceste calculatoare au reuşit să să genereze de la distanţă coduri valide de examinare, pe care să le conecteze apoi, fără drept, permiţînd, în acest mod, unor persoane neprezente în sala de examene, să obţină atestate de examinatori”, au explicat surse judiciare.

sursa foto: Inquam Photos/ Alexandru Busca

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW