Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Dosar penal în urma accidentului feroviar din gara Galați. Ceasul vitezometrului locomotivei, blocat la 75 km/h

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 26 martie 2023 Etichete: ,

Poliţiştii din cadrul IPJ Galaţi au întocmit dosar penal în cazul accidentului de tren produs sâmbătă seară în gara din localitate. Mecanicul susține că locomotiva s-a accelerat brusc şi că a încercat să acţioneze sistemul de frânare dar acesta nu a răspuns comenzii, ceasul vitezometrului locomotivei rămânând blocat la poziţia 75 km/h.

Din primele informaţii, conform IPJ Galati, accidentul s-a produs sâmbătă seară, la ora 19:19. Un vagon de călători etajat, care se afla garat la linia nr. 4 din Gara Galaţi în aşteptarea formării garniturii trenului pentru ruta Galaţi – Mărăşeşti, a fost lovit frontal de locomotiva care urma să tracteze garnitura, condusă de mecanicul de serviciu, un bărbat în vârstă de 49 ani.

În urma coliziunii extrem de puternice, vagonul a fost deformat şi s-a deplasat aproximativ 80 metri. În momentul producerii evenimentului, în vagonul de călători se afla partida trenului, formată din șefa de tren, o femeie cu vârsta de 53 ani, conductorul de tren, un bărbat cu vârsta de 47 ani, precum şi un călător, un bărbat, cu vârsta de 53 ani din comuna Piscu, judeţul Galaţi.

Ca urmare a coliziunii, atât mecanicul de locomotivă, cât şi cele trei persoane aflate în vagon au suferit leziuni, călătorul a rămas încarcerat, iar femeia a intrat în stop cardio-respirator.

După intervenţia echipelor de descarcerare de la ISU Galaţi şi acordarea primului ajutor, toate cele patru victime au fost transportate de către echipajele SMURD la UPU din cadrul Spitalului Judeţean Galaţi. Din cauza leziunilor produse, șefa de tren și-a pierdut viața.

Ceasul vitezometrului, blocat la 75 km/h

Din primele informații se conturează ipoteza unei probleme tehnice. Poliţiştii din cadrul Regionalei de Poliţie Transporturi Galaţi au stabilit că acul ceasului vitezometrului locomotivei a rămas blocat la poziţia 75 km/h.

Mecanicul locomotivei susține că locomotiva s-a accelerat brusc şi nu a răspuns manevrelor de frânare.

Celelalte trei persoane rănite în accident au rămas internate în spital, cu diferite leziuni, fiind în stare stabilă. Mecanicul şi conductorul de tren au fost testaţi cu aparatul alcooltest DRAGER, rezultatele fiind negative.

La faţa locului s-au prezentat pentru efectuarea de verificări reprezentaţi ITM, AGIFER, Revizoratul Regional SC şi SRTFC Galaţi.

În cauză a fost deschis dosar penal pentru infracţiunile de distrugere sau semnalizare falsă, ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea împrejurilor în care s-a produs tragicul eveniment.

Sursa foto: Inquam Photos / Ovidiu Iordachi

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW