Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Dosar penal după ce un medic ar fi eliberat mai multe adeverinţe false de vaccinare

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 5 august 2021

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Alba au făcut joi, 5 august, 2 percheziții domiciliare, după ce un medic care lucra la un centru de vaccinare ar fi eliberat mai multe adeverințe care atestau în mod fals imunizarea împotriva COVID-19, potrivit unor surse Main News.

Acest lucru a fost posibil pentru că medicul avea un cont deschis pe platforma informatică pusă la dispoziție de autorități, anume Registrul Electronic Național de Vaccinări (RENV), au explicat surse apropiate anchetei.

Numărul adeverințelor eliberate de centrul respectiv era mai mare decât cel al dozelor de vaccin folosite, lucru ce a atras suspiciunile anchetatorilor.

Perchezițiile domiciliare au avut loc în județul Cluj. Medicul și alte 10 persoane urmează să fie audiate de polițiștii din Alba.

Redăm, în integralitate, comunicatul IPJ Alba

În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, efectuează două percheziții domiciliare, în județul Cluj, la persoane bănuite de fals informatic. Acestea ar fi accesat o platformă de evidență a vaccinărilor și ar fi eliberat adeverințe care atestau, în fals, vaccinarea anti Covid – 19.

Din cercetări a rezultat că, la data de 28 iunie a.c., o persoană ar fi accesat registrul electronic de evidență a vaccinărilor al unui centru din județul Alba și ar fi eliberat, mai multe adeverințe, care atestau, în fals, vaccinarea efectivă la acel centru de vaccinare, a mai multor persoane, care nu au fost vaccinate în locația respectivă.

O persoană urmează a fi condusă la sediul poliției, iar alte 10 persoane vor fi citate, pentru audieri

 Sursă foto: Poliţia Română

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW