Tuesday, May 17, 2022
Jurnalism corect


Dosar penal după ce un consilier local a postat pe Facebook lista medicilor confirmați pozitiv cu Covid-19 la spitalul din oraș

By Madalina Balaceanu , in Justitie Politic , at 7 aprilie 2020 Etichete: , ,

Un consilier local din Câmpulung Moldovenesc este cercetat penal după ce a postat pe Facebook o listă cu cadrele medicale din unitatea medicală din localitate infectate cu Covid-19.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „divulgare de informații secrete de serviciu sau nepublice”.

Sesizarea a fost făcute din oficiu de către polițiștii din localitate, care au constatat că bărbatul a postat în rubrica „comentarii” ale unei postări de pe Facebook de vineri, exista o listă cu numele și prenumele personalului medical din oraș, în dreptul cărora era precizat și rezultatul pozitiv sau negativ al testului de Covid-19.

Este vorba despre consilierul PNL, Corneliu Berentan, care a șters ulterior postarea. Acesta a declarat că a postat din greșeală poza cu informațiile respectivă, dorind, de fapt, să o trimită printr-un mesaj privat unei cunoștințe, potrivit presei locale.

Sursa: MonitoruldeSuceava

Șefa DSP Suceava, Manuela Trifan, a declarat, sâmbătă, că spitalul din Câmpulung Moldovenesc se va închide pentru următoarele două săptămâni, după ce 67 de cadre medicale și șapte pacienți au fost infectați cu coronavirus. Totodată, Spitalul din Fălticeni va fi închis parțial, după ce 44 de cadre medicale au fost testate pozitiv pentru Covid-19. Acestea lucrează în pavilionul central. În celelalte pavilioane nu a fost depistat nimeni pozitiv, motiv pentru care vor rămâne deschise pentru internările persoanelor care au alte probleme de sănătate.

„S-a luat decizia închiderii acestei unități, având în vedere numărul mare de rezultate pozitive la testarea personalului. După două săptămâni, unitatea va putea reîncepe activitatea cu un personal sănătos, fără riscul de a se transmite boala și la pacienți. Am aflat de această situație din ziua în care am preluat conducerea DSP Suceava. În aceeași zi m-am deplasat la Spitalul din Câmpulung. (…) Și cadrele medicale care sunt negative, fiind contacți cu cei pozitivi, intră în izolare. Spitalul nu primește pacienți, personalul nu vine la serviciu”, a declarat Manuela Trifan, șef DSP Suceava, potrivit Digi24.ro.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW