Sunday, December 4, 2022
Jurnalism corect


Dosar penal după ce managerul Spitalului de Urgență Târgu-Jiu a spus că unitatea medicală nu are aparat de depistare a coronavirusului, însă exista unul din 2015

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 6 aprilie 2020 Etichete: , ,

Procurii au deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de neglijență în serviciu în cazul situației de la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu unde, managerul unității medicale, Dumitrescu Vienescu, a declarat public că nu spitalul nu deține un aparat PCR pentru testarea și diagnosticarea certă a pacienților infectați cu Covid-19, ulterior constatându-se că în unitatea medicală exista un astfel de aparat, din 2015.

„La data de 06.04.2020, urmare a unui articol apărut în mass-media și mediul on-line, procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu, în temeiul art. 292 din C.pr.pen., s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de neglijență în serviciu, prev. și ped. de art. 298 Cod penal, și zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 2 Cod penal, reținându- se că, managerul D.V., deși a afirmat public că S.J. Tg.-Jiu, jud. Gorj nu deține un aparat PCR, pentru testarea și diagnosticarea certă a pacienților infectați cu SARS-CoV-2, ulterior, s-a constatat că în unitatea medicală există, de aproximativ doi ani, un aparat GeneXpert, aparat de tip PCR cu capacitate de testare și diagnosticare certă a pacienților infectați cu SARS-CoV-2”, anunță magistrații.

Totodată, s-a reținut că, pentru punerea în funcțiune a acestui aparat era necesar să fie achiziționate kit-urui Xpert Epress SARS-CoV-2.

„Cauza a fost înregistrată la data de 06.04.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu sub nr. 1077/P/2020, cercetările fiind efectuate de către IPJ – Gorj – Serviciul de Investigare a Criminalității Economico – Financiare, sub supravegherea unui procuror din cadrul acestei unități de parchet.

În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la infracțiunile menționate mai sus, cu precizarea că este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, a mai transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW