Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Dosar penal după ce în Buzău s-au rărit mijloacele de transport/ Ce susțin procurorii

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 21 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Procurorii din Buzău au deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor după ce în cursul lunii martie a fost luată o decizie la nivel de Consiliu Local prin care au fost rărite mijloacele de transport în comun, iar autoturismele au fost supraaglomerate, existând riscul de infectare a călătorilor cu virusul Covid-19.

În urma deciziei Consiliului Local de a rări mijloacele de transport, astfel încât să circule mai des dimineața și după amiaza, iar în cursul zilei să circule mai rar, autoturismele au fost supraaglomerate, existând riscul de infectare a acestora cu coronavirus.

„La data de 21.04.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, a fost  înregistrată  o cauză penală având ca obiect comiterea infracţiunii de „Zădărnicirea combaterii bolilor ”, prev. de art.  352 alin. 1 Cod penal, reţinându-se faptul că, în cursul lunii martie 2020 au fost luate anumite măsuri cu privire la reglementarea transportului în comun pe raza mun. Buzău şi a localităţilor limitrofe, măsuri care ar fi condus la supraaglomerarea mijloacelor de transport, existând astfel riscul de infectare a călătorilor cu virusul COVID 19.

 Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău au dispus administrarea cu celeritate a probelor necesare lămuririi tuturor aspectelor”, au transmis magistrații.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW