Tuesday, November 30, 2021
Jurnalism corect


Dosar penal de ucidere din culpă după ce femeia care ar fi fost arsă pe masa de operații a murit

By Daniela Eremia , in Justitie Stirile zilei , at 30 decembrie 2019 Etichete: , , , ,

Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei a deschis o anchetă pentru ucidere din culpă după ce femeia care ar fi fost arsă pe masa de operații la Spitalul Floreasca a murit.

Dosarul este coordonat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Pentru moment sunt cercetate doar fapte fără ca cineva să fie pus sub acuzare.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a prezentat pe Facebook, un caz grav, în care o pacientă ar fi fost incendiată pe masa de operație la Spitalul Floreasca din București.

Acesta susține că cel care a cauzat incendierea pacientei este chirurgul Beuran, care, din spusele asistentelor ar fi folosit greșit substanțele de dezinfecție a tegumentelor, astfel îmbibând câmpul operator de sub pacientă iar la contactul electrocauterului acestea ar fi luat foc.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a transmis că o echipă din cadrul Inspecției Sanitare a DSP București a demarat un control la Spitalul Floreasca ca urmare a informațiilor potrivit cărora o pacienta a luat foc în timpul unei intervenții. De asemenea, a fost verificat protocolul operator din acea dată cu incidentul, s-au luat declarații de la o parte din personalul implicat, urmând ca alți angajați ai unității medicale să fie audiați luni. Ministerul a precizat ca medicii implicați au refuzat sa coopereze.

Pacienta care ar fi luat foc pe masa de operație la Spitalul Floreasca a murit duminică seara, la ora 19:50.

Sursă foto: Inquam Photos / Mircea Manole

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW