Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Dosar penal de înşelăciune după ce zeci de copii au fost abandonaţi pe aeroporturi în Italia şi Japonia

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 27 iunie 2019 Etichete: , , ,

Procurorii şi poliţiştii investighează situaţia unor tineri, unii minori, abandonaţi pe aeroporturi din Italia şi Japonia de organizatorul unei tabere. Anchetatorii au deschis dosar penal pentru înşelăciune.

„Având în vedere articolele apărute în mass-media, referitoare la modul defectuos al organizării unei deplasări în străinătate, de către Asociația Tineri Parteneri pentru Dezvoltarea Societății Civile, pentru un grup de elevi, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Gorj s-au sesizat, din oficiu, cu privire la săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, fapta prev. si ped. de art. 244 alin.1 Cod Penal, urmând ca după administrarea întregului material probator sa fie propuse măsuri legale.  Cercetările se vor efectua sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu”, transmite IJP Gorj.

Este vorba despre zeci de tineri care se întorceau din SUA şi au aflat, în aeroportul din Milano, că nu au bilete de avion şi nici cazare, desi părinţii au plătit mii de euro pentru vacanţă. O situaţie similară a avut loc în Japonia, fiind vorba despre acelaşi organizator. Liderul Asociaţiei care a organizat vacanţele ar fi dispărut fără a le asigura revenirea în România.

„ANUNT!

DIN CAUZA UNOR PROBLEME APARUTE IN ULTIMUL MOMENT INCEPAND CU DATA DE 26.06.201 PROIECTELE SUNT SUSPENDATE.

IMEDIAT CE SE VA LAMURI SITUATIA VOM REVENI CU DETALII.

INCLUSIV PROIECTUL DE LA LONDRA CARE URMA SA SE DESFASOARE INCEPAND CU DATA DE 27.06 .2019 VA FI SUSPENDAT!!!!

IN MOMENTUL IN CARE SE VA CLARIFICA SITUAȚIA VOM REVENI CU DETALII.

NE CEREM SCUZE PENTRU INCONVENIENTELE CREATE!”, este anuntul postat pe pagina de Facebook a asociatiei pe 26 iunie.

Ministerul Turismului a dispus realizarea unei anchete. O problemă similară ar fi fost şi în 2017, când un părinte a depus o sesizare şi s-a constatat că societatea nu avea licenţă în turism. Autorităţile au dispus sancţiuni, instanţa le-a anulat, iar acum procesul este în ultima fază.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW