Thursday, August 5, 2021
Jurnalism corect


Dosar penal dacă strănuți și nu porți mască de protecție. Vela: Puteți suna instant la 112 – VIDEO

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 12 mai 2020 Etichete: , , ,

Din 15 mai cetățenii vor fi obligați să poarte măști sanitare în spațiile închise. O persoană care strănută în metrou, spre exemplu, și nu poartă mască de protecție se poate alege cu dosar penal, a anunțat ministrul de Interne, Marcel Vela.

„La toate gurile de metrou o sa avem și oameni de ordine. Puteți suna instant la 112 (dacă vedeți pe cineva în metrou fără mască – n.red.). Dacă nu are mască și strănută poate avea dosar penal. A avut un comportament care s-a încadrat în zona penalului și a contribuit la răspândirea bolilor cu bună știință. Adică a și strănutat și n-a avut nici mască.

Noi nu intrăm în cazarmă, vom apăra cetățenii. Vom fi prezenți în stradă și vom avea și masuri coercitive pentru fiecare faptă. Am găsit formula parlamentară pentru a nu intra în conflict„, a afirmat Marcel Vela într-un interviu acordat pentru canalul de YouTube al lui George Buhnici.

Vela a mai afirmat că circa 70% dintre români au înțeles gravitatea pandemiei și au respectat măsurile de restricție.

„Există o așteptare extrem de mare din partea populației. Totuși sunt două luni în care oamenii au rezistat, au fost eroi. Simt că eroismul fiecăruia a fost darul pe care l-a oferit întregii comunități. Este această așteptare.

Am făscut măsurători. Dacă în prima lună au acceptat măsurile, au stat acasă, peste 70% au acceptat aceste măsuri. Omul e o ființă socială, nu poți să îl ții în casă, mai ales că ce se întâmplă afară, mirosul de primăvară, soarele, natura, te seduc. Și atunci era foarte greu să mai tolereze, să mai stea într-o așteptare între patru pereți. Și, încet încet pe măsurători a scăzut gradul de acceptabilitate a condițiilor de a sta în interiorul unei locuințe”, a mai declarat Marcel Vela.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW