Thursday, June 20, 2024
Jurnalism corect


Dosar în cazul unui bărbat din București care vindea pe internet teste pentru coronavirus

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 20 martie 2020 Etichete: , ,

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 au deschis, vineri, un dosar penal în cazul unui bărbat în vârstă de 43 de ani care promova pe internet vânzarea de teste pentru depistarea coronavirusului. 

Dosarul a fost deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de folosirea la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale care se referă la alte mărfuri sau bunuri decât cele prezentate în vamă.

Peste 2500 de teste au fost ridicate de la autoritatea vamală. Urmează să se stabilească dacă produsul poate fi comercializat pe teritoriul României.

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice sector 3 s-au sesizat din oficiu, joi, cu privire la acestă situație.

Respectivele teste, pe care bărbatul le vindea în numele unei societăţi, proveneau din import.

Procurorii spun că bărbatul ar fi prezentat Autorităţii Vamale o declarație de conformitate în cuprinsul căreia este trecut un alt produs farmaceutic.

„Exisă suspiciuni cu privire la faptul că pentru produsele importate a fost folosită o declarație de conformitate nereală, care nu acoperă produsul importat”, transmite parchetul.

Pe baza informațiilor Agenţiei Naţionale a Medicamentului a rezultat că, la acel moment, testele au fost introduse pe piață în mod legal.

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW