Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Dorin Cocoș, trimis în judecată în dosarul Microsoft: Omul de afaceri, acuzat că a ascuns o parte din mita de 9 milioane de euro

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 5 mai 2021

Dorin Cocoș a fost trimis în judecată de procurorii DNA în dosarul Microsoft. Omul de afaceri e acuzat de spălare de bani, după ce ar fi încercat să ascundă o parte din mita de 9 milioane de euro printr-un contract fictiv încheiat cu unul dintre martorii din dosar.

În perioada 2009-2011, inculpatul ar fi pretins și primit, în tranșe, de la două persoane (martori în cauză) suma de 9.000.000 de euro pentru a-și exercita influența asupra fostului ministru al Comunicațiilor precum și asupra altor persoane din Guvern, în scopul de a asigura firmelor susținute de martori, adjudecarea unui contract de închiriere produse educaționale Microsoft”, arată procurorii DNA.

În a doua jumătate a anului 2014, în timpul anchetei, Dorin Cocoș ar fi încercat să ascundă o parte din mita de 9 milioane de euro, anume 500.000 de euro, printr-un contract fictiv încheiat cu unul dintre martorii din dosar, potrivit anchetatorilor.

Dosarul va fi judecat la Tribunalul București.

În anul 2016, Dorin Cocoș a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la 2 ani și 4 luni de închisoare pentru trafic de influență într-un alt dosar privind adjudecarea unui contract de închiriere produse educaționale Microsoft.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *