Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


Donație de 480.000 de dolari către Crucea Roșie Română pentru achiziția de echipamente medicale necesare în perioada Covid-19

By Madalina Balaceanu , in #NeImplicam Stirile zilei , at 6 aprilie 2020 Etichete: , ,

Grupul Novartis în România donează aproximativ 380.000 de dolari Crucii Roșii Române pentru echipamente de protecție, bunuri și echipamente medicale care sunt necesare în această perioadă pentru siguranța personalului medical și pentru tratarea pacienților din România, în lupta anti-Covid.

De asemenea, compania va susține cu suma de 50.000 de dolari cinci spitale care tratează pacienții infectați, pentru a sprijini financiar achiziția unor echipamente de protecție, materiale, bunuri și echipamente medicale.

Totodată, Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” și spitalele din prima linie a luptei anti-Covid vor primi, de la Grupul Novartis România, 100.000 de doze de azitromicină 250 mg., cantitate necesară pentru tratamentul a 5.000 de pacienți infectați cu coronavirus.

Azitromicina este un medicament recomandat de Organizația Mondială a Sănătății și face parte din unele combinații terapeutice care, în alte state, s-au dovedit a fi eficiente în tratamentele pentru COVID-19. Această donație este posibilă cu sprijinul unității de producție de la Târgu Mureș, unde acest medicament este fabricat pentru România, pentru alte 60 de țări din Europa, America de Nord și altele.

Mulțumim Grupului Novartis în România pentru acest gest important de solidaritate. Ne bucurăm că în aceste momente dificile partenerii noștri dau dovadă de unitate, de implicare și mai ales de umanitate. Doar împreună vom înfrânge acest virus!„, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roșie Română.

Sprijinul pe care Grupul Novartis îl acordă în România este finanțat din fondul global Novartis COVID-19 Response Fund. Prin acest fond, la nivel global, compania oferă subvenții pentru a sprijini initiațive din domeniul sănătății publice, concepute pentru a ajuta comunitățile să gestioneze provocările pe care le ridică această pandemie.

Mă bucur că, împreună cu domnul profesor Alexandru Rafila, am reușit să obținem, prin donație, această cantitate de medicamente esențiale în spitalele de boli infecțioase și în alte unități medicale care tratează pacienți cu COVID-19.

Ne confruntăm, în prezent, cu o nevoie continuă și în permanentă creștere de resurse pentru tratamentul adecvat al pacienților spitalizați cu COVID-19. Apreciem gestul și mobilizarea grupului Novartis/Sandoz de a susține, prin această donație, tratamentul a 5.000 de pacienți cu boli cronice asociate COVID-19, care necesită azitromicină în combinații terapeutice care au dat deja rezultate”, a declarat domnul Profesor Dr. Adrian Streinu-Cercel, Directorul Institutului Național de Boli Infecțioase Matei Balș.

Continuăm să ne respectăm angajamentul de a sprijini sistemul de sănătate, autoritățile și pacienții din România. Ne alăturăm efortului comun și oferim sprijin suplimentar pentru a ajuta autoritățile române să acopere nevoi urgente și de bază, pentru menținerea siguranței personalului medical din țară și pentru tratarea pacienților”, a completat Eugen Grecu, Country President al Grupului Novartis în România.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW