Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


Donald Trump, primul președinte american condamnat. A fost găsit vinovat de toate capetele de acuzare

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 31 mai 2024 Etichete: , ,

Donald Trump a devenit primul președinte american condamnat. El a promis că „va continua să lupte” după ce a fost găsit vinovat de toate capetele de acuzare în procesul său privind banii tăinuiți din New York, potrivit Telegraph.

Donald Trump părea furios după ce a părăsit sala de judecată unde a devenit primul fost președinte care a fost condamnat pentru o infracțiune.

El a declarat joi seară reporterilor din fața tribunalului din Manhattan că este un „om foarte nevinovat” și a spus că America „a ajuns în iad”.

Atacându-l în repetate rânduri pe Juan Merchan, care a prezidat cazul, ca fiind un judecător „conflictual”, a afirmat el: „Acesta a fost un proces măsluit și rușinos”.

„Adevăratul verdict va fi dat pe 5 noiembrie de către popor. Nu am făcut nimic greșit. Sunt un om foarte nevinovat… întreaga noastră țară este fraudată în acest moment”, a spus el, referindu-se la data alegerilor prezidențiale. Condamnarea penală nu îl descalifică să candideze la președinție sau să preia funcția dacă va fi ales.

Donald Trump, în vârstă de 77 de ani, se confruntă acum cu o posibilă pedeapsă cu închisoarea din cauza condamnărilor sale pentru acoperirea plăților făcute către Stormy Daniels, o vedetă de filme pentru adulți, pentru a-i cumpăra tăcerea în legătură cu o presupusă aventură. El va fi condamnat pe 11 iulie.

Imediat după pronunțarea verdictului au avut loc scene haotice în afara tribunalului, în timp ce susținătorii lui Trump și manifestanții anti-Trump s-au ciocnit pe stradă. Eric Adams, primarul New York-ului, a declarat că polițiștii orașului vor fi pregătiți să „răspundă la orice circumstanțe, inclusiv la proteste de amploare”.

Unii dintre susținătorii dlui Trump din Partidul Republican – pentru care este candidatul la alegerile prezidențiale din noiembrie – s-au mobilizat joi pentru a-l susține pe fostul președinte.

foto: X

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW