Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Dominic Fritz, validat definitiv în funcția de primar al Timișoarei

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 28 octombrie 2020

Dominic Fritz a fost validat în funcția de Primar al Timișoarei la mai bine de o lună distanță de la victoria în alegeri. Tribunalul Timiș a respins miercuri contestațiile formulate de avocatul Adrian Popescu, fost candidat din partea ALDE la funcția de primar al orașului de pe Bega, și de alte două persoane.

Fritz: Este o victorie nu doar a mea ca persoană, este a timișorenilor care au dat votul lor unui cetățean european

Dominic Fritz s-a arătat extrem de bucuros că mandatul i-a fost validat de instanță și a precizat că investirea se va face vineri, 30 octombrie, la ora 10:00.

„Tocmai am vorbit și cu d-na Prefect, care mi-a comunicat că voi fi învestit în funcție vineri, 30 octombrie, la ora 10:00. (…) Este o victorie nu doar a mea ca persoană, este a timișorenilor care au dat votul lor unui cetățean european. Decizia de azi consfințește acest vot. A învins o idee, a Europei comune, principiul că orice cetățean european are dreptul să participe la alegeri în localitatea în care a ales să se stabilească. Este și o victorie pentru toți românii care s-au stabilit în alte state europene și cărora li se recunoaște un drept fundamental, acela de a fi implicați în deciziile privind direcția comunităților în care trăiesc”, a scris Fritz pe pagina de Facebook.

CITEȘTE ȘI: Fostul candidat ALDE la Primăria Timișoara contestă în instanță alegerea lui Dominic Fritz

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *