Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


Dominic Fritz cere demisiile deputatului PNL și directorului STPT acuzați de DNA de mită la moțiunea de cenzură

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 14 octombrie 2021

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, cere demisiile lui Cosmin Șandru și Nicolae Bitea, după ce DNA a anunțat că a început urmărirea penală față de aceștia, deputatul PNL și directorul general al Societății de Transport Public Timișoara fiind acuzați de dare de mită la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu.

Totodată, edilul îi cere lui Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, „să spună public dacă avea cunoștință de tranzacționarea de funcții din deconcentrate contra voturi, în condițiile în care a cerut personal și public menținerea dlui Bitea în funcția de director al STPT, iar soția dlui Șandru este consiliera personală a domniei sale”.

Dominic Fritz mai scrie pe Facebook că este inacceptabil ca Timișoara să fie asociată cu fenomenul de corupție politică din cauza acțiunilor în care sunt implicați cei doi membri ai PNL.

„Cer PNL Timiș să se delimiteze clar și public de astfel de practici și să nu atragă asupra Timișoarei această nedorită reputație, că aici se vând funcții și voturi. Autosuspendarea dlui Șandru este insuficientă, este necesară o asumare politică.

Am cerut Consiliului de Administrație STPT să verifice dacă au fost tranzacționate posturi în societatea timișoreană de transport. Nici primarul și nici consiliul de administrație nu au dreptul, potrivit legilor României, să demită un director de companie publică locală pentru activități care nu au legătură cu compania. De aceea este necesară o verificare în cadrul STPT pentru a afla dacă, în această companie publică locală, s-au oferit poziții contra altor beneficii politice”, conchide postarea din mediul online.

Context

Direcția Națională Anticorupție a anunțat joi, 14 octombrie, că a început urmărirea penală față de Cosmin Șandru, deputat PNL, și Nicolae-Florin Bitea, director general al Societății de Transport Public Timișoara, cei doi fiind acuzați de dare de mită la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu.

Pe 1 octombrie, înainte de plenul în care urma să se dezbată și să se voteze moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului, Cosmin Șandru și Nicolae-Florin Bitea i-ar fi promis unui alt deputat că, dacă va absenta de la plen, apropiații săi vor fi numiți în posturi de conducere a unor instituții publice, potrivit unui comunicat de presă transmis de DNA.

Acțiunea procurorilor DNA vine în urma unei sesizări făcute de AUR, după ce George Simion a publicat o înregistrare în care Șandru ar încerca să îl convingă pe deputatul AUR Ciprian Titi Stoica să lipsească de la votul moțiunii de cenzură, din 5 octombrie.

Discuția din înregistrare are loc între Cosmin Șandru (deputat PNL), Nicu Bitea (PNL) și deputatul AUR Cirprian Titi Stoica.

Bitea: Zi, cum o negociem? Există vreo șansă să negociem?

Stoica: Bă, eu zic că nu.

Bitea: Ce-ar trebui făcut ca să putem negocia? Ia spune.

Șandru: Eu îți spun direct. Promovăm câțiva oameni unde vrei tu, unde spui tu, nu știe nimeni. Îi facem membri PNL de formă și gata. Înțelegi? Ne spui unde, instituții deconcentrare. Nu știu…

Stoica: N-are rost să vă fac să vă pierdeți timpul”, se arată în înregistrare.

CITEȘTE AICI MAI MULTE DETALII – George Simion a publicat o înregistrare cu un deputat PNL acuzat că ar negocia absența de la moțiune

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW