Sunday, October 25, 2020
Jurnalism corect


Doliu pentru educaţie. Elevii au venit la școală cu banderole negre pe braț, în semn de protest

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 9 septembrie 2019 Etichete: , , , , ,

Elevii din România au mers, luni, în prima zi de școală, cu banderole negre pe braț în semn de protest pentru sistemul educațional din România. Consiliul Naţional al Elevilor a iniţiat protestul  „Doliu pentru educaţie”, în urma Ordinului de ministru prin care elevii ce obţin medii mai mici de 5 la Evaluarea Naţională sunt trimişi direct în şcolile profesionale.

„Consiliul Național al Elevilor îndeamnă toți elevii din România să protesteze în data de 9 septembrie, în timpul desfășurării festivităților de deschidere a anului școlar, purtând #doliupentrueducație.

Cea mai recentă măsură apărută în sfera educației, prin care elevii care obțin medii sub 5 la Evaluarea Națională sunt repartizați direct în școlile profesionale, este motivul principal care ne determină să ieșim la protest în curtea școlii.

Considerăm că propunerea venită din partea Ministerului Educației Naționale anulează eforturile depuse în ultimii ani pentru a crește relevanța învățământului profesional și distrage atenția de la cauzele reale pentru care unii elevi nu au performanțe la examenul de final de gimnaziu: subfinanțarea sectorului educațional, ineficiența actului de predare-învățare, lipsa de incluziune din mediul școlar.

Alătură-te protestului nostru, iar luni, când pășești pe poarta școlii, poartă o banderolă la braț sau alt simbol de culoare neagră!”, au transmis reprezentanții elevilor.

Context

Elevii care obţin sub nota cinci la media de la Evaluarea Naţioală nu vor mai putea intra în repartizarea la licee, conform ordinului semnat de ministrul interimar al Educaţiei, Daniel Breaz.

„La procesul de admitere în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2020-2021 participă numai elevii care au susţinut evaluarea naţională şi a căror medie de admitere, calculată conform punctului I al anexei 2 din prezentul ordin, este minimum 5”, conform Monitorului Oficial.

Opoziția a criticat ordinul emis, joi, de către ministrul interimar al Educației, Daniel Breaz, care prevede repartizarea automată a elevilor cu note sub 5 la Evaluarea Națională în învățământul profesional

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW