Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Doi turiști români plecați în Grecia au fost depistați cu coronavirus

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 9 iulie 2020 Etichete: , ,

Doi turiști români care erau plecați în Grecia în vacanță au fost depistați cu coronavirus. Unul dintre ei era cazat pe Insula Thassos, iar celălalt în Paralia Katerini.

„În continuarea informațiilor comunicate cu privire la situația turiștilor români aflați în Republica Elenă, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, potrivit datelor comunicate astăzi de către autoritățile locale elene Consulatului General al României la Salonic, un cetățean român aflat în Insula Thassos și un alt cetățean român aflat în Paralia Katerini au fost testați pozitiv pentru infecția cu COVID-19”, anunță MAE.

Cetățeanul român din Thassos a fost deja transferat în hotelul destinat carantinei. Starea de sănătate a acestuia este bună.

Cetățeanul român aflat în Paralia Katerini a sunat la Consulatul General al României la Salonic, semnalând faptul că a fost anunțat de autoritățile elene că are coronavirus. Starea acestuia de sănătate este de asemenea bună.

Ambasada României la Atena a întreprins demersuri de urgență pentru solicitarea de date oficiale din partea autorităților centrale vizând situația cetățenilor români depistați pozitiv.

Conform MAE, procedura care se aplică turiștilor care sunt testați pentru infecția cu COVID-19 la intrarea pe teritoriul Republicii Elene a fost modificată.

„Astfel, după efectuarea testării, persoanele în cauză își vor continua călătoria către destinația finală în așteptarea rezultatului, care este comunicat în 24 de ore. Autoritățile elene recomandă ca, până la comunicarea rezultatului, persoanele testate să păstreze distanțarea socială, să respecte recomandările adoptate la nivel local și să își monitorizeze starea de sănătate pentru identificarea unor eventuale simptome specifice infecției cu COVID-19. Persoanele testate vor fi contactate doar în cazul unui rezultat pozitiv

De asemenea, conform aceleiași surse oficiale, începând cu data 9 iulie 2020, completarea obligatorie a formularului electronic (Passenger Locator Form) de către persoanele care intră pe teritoriul Republicii Elene (pe cale aeriană, rutieră sau maritimă) trebuie făcută cu cel puțin 24 de ore înainte de data călătoriei, și nu cu 48 de ore cum era valabil inițial. MAE reamintește că nerespectarea obligației de a completa acest formular este sancționată cu o amendă de 500 de euro, potrivit legislației elene în vigoare. Formularul este disponibil în limba engleză la adresa https://travel.gov.gr, unde sunt precizate și condițiile de călătorie valabile pentru această perioadă”, anunță MAE.

Pentru a evita timpi de așteptare la frontieră, Ministerul Afacerilor Externe recomandă ca cetățenii români să completeze formularul electronic (Passenger Locator Form) disponibil la adresa https://travel.gov.gr, cu cel puțin 24 de ore anterior călătoriei.

 

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW