Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Doi tineri ucraineni s-au pierdut în Munții Maramureșului. Au fost găsiți teferi de polițiștii de frontieră

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 25 septembrie 2022 Etichete: ,

Doi tineri ucraineni care căutau să se refugieze în România din calea războiului s-au pierdut în Munții Maramureșului, în zona vârfului Polonica, la aproximativ 1.600 de metri altitudine. Poliția de Frontieră a anunțat duminică, 25 septembrie, că cei doi au fost găsiți teferi.

Cei doi au încercat să ajungă în România prin Munții Maramureșului, dar s-au rătăcit în zona vârfului Polonica, situat în apropierea frontierei cu Ucraina.

Ulterior, mama lor a venit de urgență în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației, Sectorul Valea Vișeului, unde a intrat în contact cu un voluntar al Crucii Roșii ce a luat legătura cu polițiștii de frontieră din zonă.

Sfâșiată de temeri, plânge și strigă după ajutor. Singurele ei cuvinte, repetate la nesfârșit au fost ,,Copiii mei, copiii mei!”, potrivit unui comunicat transmis de Poliția de Frontieră, care a menționat că, ulterior, femeia a leșinat, fiind transportată de urgență la spital.

Polițiștii de frontieră au reușit, în final, să identifice zona în care se aflau cei doi tineri și să îi repereze cu ajutorul unui elicopter al MAI.

Doar că terenul accidentat din zona nu le-a permis să-i extragă de lângă un izvor. Mai era o problemă, și anume faptul că cei doi tineri erau epuizați, aveau dureri de picioare și nu se puteau deplasa”, potrivit sursei citate.

Zeci de polițiști de frontieră și salvamontiști au format echipe de salvare și au pornit spre Vârful Polonica, găsindu-i teferi pe cei doi tineri ucraineni.

Între timp, mama și-a revenit și a vrut cu tot dinadinsul să revină în cortul din fața PTF Sighetu Marmației pentru a mulțumi polițiștilor de frontieră. De data aceasta singurele ei cuvinte au fost ,,Sunt fericită! Vă mulţumesc, oameni buni!””, a mai precizat Poliția de Frontieră.

Sursă foto: Inquam Photos / Casian Mitu

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW