Friday, May 14, 2021
Jurnalism corect


Doi tineri au fost arestați preventiv după ce în mașina lor au fost descoperite droguri/ În declarația pe proprie răspundere au trecut că au ieșit să cumpere bunuri care acoperă necesitățile de bază

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 8 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Doi bărbați din Tulcea au fost arestați preventiv după ce în mașina lor au fost găsite droguri. Tinerii vor fi cercetați și pentru fals, deoarece în declarația pe proprie răspundere au scris faptul că au ieșit din casă pentru a cumpăra „bunuri care acoperă necesitățile de bază”.

Procurorii DIICOT și ofițerii de poliție judiciară au organizat, luni, o operațiune de prindere în flagrant a doi tineri din Tulcea, care s-au deplasat la Constanța, de unde au achiziționat droguri.

Unul dintre tineri le-a prezentat polițiștilor declarația pe proprie răspundere pe telefon, unde trecuse faptul că a ieșit din casă pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, cei doi tineri sunt cercetați atât pentru efectuarea de operațiuni cu produse cu efecte psihoactive, dar și pentru fals în declarații.

În urma controlului efectuat asupra mașinii cu care cei doi bărbați se deplasau, au fost descoperite și ridicate 54 de pliculețe ce conțineau substanțe cu efecte psihoactive, o țigaretă confecționată artizanal cu fragmente vegetale și trei telefoane mobile.

„Având în vedere starea de urgenţă instituită prin decretul preşedintelui României nr. 195/2020 şi având în vedere prevederile Ordonanţei Militare nr. 3/2020 publicată în Monitorul Oficial nr. 242 din 24.03.2020, lucrătorii de poliţie le-au solicitat persoanelor în cauză să prezinte declaraţia prevăzută art. 4, alin. 1 din Ordonanţa Militară nr. 3/2020, ocazie cu care s-a constatat că unul dintre ei a prezentat declaraţia pe proprie răspundere în format electronic, de pe telefonul mobil personal, întocmită cu data de 06.04.2020, cu semnătură, în care era consemnat locul deplasării ruta Tulcea-Constanţa, iar ca motiv era bifat, în fals, punctul 2, respectiv asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi animalelor de companie/domestice”, se arată în comunicatul DIICOT.

Cei doi tineri au fost reținuți pentru 24 de ore, iar ulterior Tribunalul Tulcea a dispus arestarea lor preventivă pentru 30 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de efectuare de operaţiuni cu produse cu efecte psihoactive, fără drept şi fals în declaraţii.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW