Thursday, December 8, 2022
Jurnalism corect


Doi ruși au fost arestați în Suedia sub acuzația de spionaj

By news.ro , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 22 noiembrie 2022 Etichete: ,

Două persoane au fost arestate în regiunea Stockholm pentru că „au divulgat ilegal informaţii”, au anunţat marţi autorităţile suedeze. Presa a scris că ar fi vorba despre un cuplu căsătorit de origine rusă, relatează AFP.

„Una dintre persoanele arestate este suspectată că ar fi divulgat ilegal informaţi împotriva Suediei şi ar fi divulgat ilegal informaţi împotriva unei puteri străine. Cealaltă persoană este suspectată de complicitate”, au anunţat serviciile de informaţii suedeze, SÄPO, într-un comunicat de presă, care precizează că o a treia persoana a fost de asemenea interogată.

Potrivit documentelor judecătoreşti obţinute de AFP, procuratura a estimat că procesul de strângere a informaţiilor a început în ianuarie 2013 în regiunea Stockholm.

La rândul său, SÄPO a indicat că ancheta care a condus la arestări este în desfăşurare ”de ceva timp”, dar nu a oferit informaţii cu privire la identitatea suspecţilor, ţările implicate în activităţile strângere a informaţiilor sau natura informaţiilor colectate.

Potrivit cotidianului Aftonbladet, ar fi vorba despre un cuplu căsătorit de ruşi în vârstă de 60 de ani, proprietari ai unei companii de componente electronice, arestaţi în zorii zilei într-o suburbie rezidenţială a Stockholmului, unde cei doi locuiesc.

Bărbatul ar fi suspectat de spionaj în favoarea Rusiei şi soţia sa de complicitate, a mai scris Aftonbladet.

Autorităţile suedeze au subliniat că aceste arestări ”nu au nicio legătură cu alte cazuri de care se ocupă în prezent serviciile de informaţii”.

În luna noiembrie, procuratura suedeză a acuzat doi fraţi suedezi de ”spionaj grav” în beneficiul agenţiei de spionaj militar a Rusiei (GRU), în perioada 2011-2021.

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW