Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Doi polițiști din București, prinși în flagrant când primeau mită / Nume grele, printre șoferii opriți – SURSE

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 27 aprilie 2023 Etichete: , , , ,

Doi poliţişti de la Brigada Poliţiei Rutiere au fost prinşi în flagrant joi, 27 aprilie, în zona Dorobanţi din București, în timp ce primeau mită de la un șofer. Printre cei vânați ar fi mai multe persoane publice. Inclusiv Mircea Geoană și Gigi Becali ar fi fost opriți, însă nu li s-ar fi cerut mită, au declarat surse judiciare. 

Acţiunea, realizată în colaborare de Direcția Generală Anticorupție şi Direcția Națională Anticorupție, a fost desfăşurată după ce la urechile procurorilor a ajuns informația că cei doi polițiști, un ofiţer şi un subofiţer, ar fi oprit şoferii în trafic pentru presupuse încălcări ale legislaţiei rutiere, solicitându-le apoi diverse sume de bani pentru a nu-i sancționa.

Potrivit informațiilor noastre, polițiștii ar fi acționat în zonele mai bune ale orașului, precum Dorobanţi, Primăverii, Piaţa Romană și ar fi vizat în general autoturisme scumpe, în speranța că vor putea stoarce de la șoferi sume consistente de bani.

Printre șoferii opriți s-ar număra nume grele, inclusiv secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, și patronul clubului de fotbal FCSB, Gigi Becali. Celor doi însă nu li s-ar fi cerut mită, spun surse avizate.

La audieri ar urma sa ajungă mai multe persoane, unii șoferi având calitatea de suspect, alții fiind martori.

Poliției Capitalei a declanșat cercetarea disciplinară

La scurt timp după ce cei doi polițiști au fost reținuți, Poliția Capitalei a anunțat declanșarea cercetării disciplinare față de aceștia.

„În contextul în care instituția nu tolerează astfel de fapte, care contravin eticii și valorilor morale ale profesiei, conducerea Direcției Generale de Poliție a Municipiului București a dispus declanșarea cercetării disciplinare față de aceștia, prin Serviciul Control Intern, urmând ca, la finalizarea verificărilor, să fie dispuse eventuale măsuri legale în consecință.

De asemenea, în cazul în care s-ar dispune punerea în mișcare a acțiunii penale, conform dispozițiilor legale, polițiștii ar fi puși la dispoziția unității.

Precizăm faptul că Direcția Generală de Poliție a Municipiului București se disociază de astfel de comportamente și sprijină organele abilitate în anchetele derulate”, a transmis Poliția Capitalei.

Comentarii