Saturday, September 30, 2023
Jurnalism corect


Doi pacienți și o asistentă medicală de la Institutul Fundeni, diagnosticați cu coronavirus

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 18 aprilie 2020 Etichete: , , , ,

Doi pacienți și o asistentă medicală de la Institutul Clinic Fundeni din București au fost depistați pozitiv cu coronavirus. 

Pacienții au fost transferaţi la spitale COVID. Asistenta este asimptomatică și a fost internată.

Asistenta medicală nu a intrat în contact cu nici un pacient, aceasta purtând echipament de protecție.

„Am testat-o fiindcă am început să testăm personalul. Testăm  pacienţii şi personalul. Testarea pacienţilor  si a personalului  ne permite depistarea de timpuriu a  oricărui  posibil focar şi, totodată, identificarea cazurilor asimptomatice pentru continuarea în siguranţă a activiăţii uniţăţii medicale. Astfel am identificat o persoană complet asimptomatică şi am izolat-o, respectiv asistenta medicală”, a mai spus ”, a explicat conf dr Anca Coliţă, manager IC Fundeni.

Cei doi pacienţi au fost transferaţi în spitalele COVID

„Orice pacient care necesită internarea în Institutul Clinic Fundeni este izolat, i se face testul COVID și stă în zona de izolare, singur în salon, până avem rezultatul testului. Dacă este negativ, se duce în zona verde a secției, dacă este pozitiv se transferă la spital dedicat COVID. Cei doi pacienţi au fost testaţi. Ei aşteptau rezultatul testului în izolare. Am făcut ancheta pentru fiecare din ei. Tot personalul cu care au intrat în contact a purtat echipament de protecție. Când am primit testul pozitiv,  i-am transferat”, a explicat prof dr Alina Tănase director medical ICFundeni.

Conform unui comunicat de presă al unității medicale, cazurile COVID-19, depistate la Fundeni, nu pun în pericol activitatea Institutului.

„La ICF se testează de COVID orice pacient care necesită internarea. Totodată sunt testaţi toţi angajaţii care lucrează în secţiile cu bolnavi în stare gravă”, transmite unitatea medicală.

De asemenea, conform sursei citate, conducerea ICF face toate eforturile  să țină secțiile cu pacienți imunodeprimaţi cât se poate de sigure.

„De aceea, este testat personalul care intră în zonele verzi. Se încearcă astfel, să nu fie dus nici un pacient, indiferent de simptome, în secțiile unde sunt pacienți internați cu boli grave”, arată sursa citată.

În prezent, la IC Fundeni, se fac 160 teste pe zi.

sursa foto: MApn

 

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you can find 61512 additional Information to that Topic: mainnews.ro/doi-pacienti-si-o-asistenta-medicala-de-la-institutul-fundeni-diagnosticati-cu-coronavirus/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW