Thursday, May 19, 2022
Jurnalism corect


Doi pacienți răniți la Spitalul Săpoca, transferați la București, se află în stare gravă

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 19 august 2019 Etichete: , ,

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, luni, că două victime ale atacului de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, aduse la București, se află în stare gravă.

Doi pacienți răniți la Spitalul Săpoca se află în stare gravă

Două femei dintre cele rănite se află la Spitalul Universitar, ambele în Secția de Terapie Intensivă. Una dintre paciente, operată duminică, este intubată, sedată postoperator, aflându-se în stare gravă. Cealaltă nu a necesitat încă intervenție chirurgicală.

La Spitalul „Sf. Pantelimon” din București, sunt internați un bărbat de 74 de ani, operat tot duminică, care este intubat în comă profundă, în stare gravă, dar și o femeie de 60 de ani, care se află în stare stabilă, staționară, aflându-se sub supraveghere.

De asemenea, ministerul a anunțat că alți doi pacienți se află la Spitalul Bagdasar din București. Aceștia ar putea fi operați luni.

„Stare stabilă în continuare a celor trei pacienţi. Bărbatul va intra azi în operaţie, e posibil şi una dintre femei”, a precizat sursa citată.

O altă victimă este internată la Spitalul Floreasca. Bărbatul este intubat iar starea sa de sănătate este staționară.

Managerul Spitalului Săpoca a demisionat

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, luni dimineață, că unul dintre cei nouă pacienți răniți de la Spitalul Săpoca a decedat. În urma tragicului eveniment, managerul spitalului a demisionat. Sorina Pintea anunță că va fi depusă o plângere penală.

„A demisionat directorul. Măsurile sunt legate de o plângere penală pe care o vom depune referitor la activitatea medicului de gardă, a asistentului care a fost în tura de noapte”, a declarat Sorina Pintea.

Ministrul a mai precizat că este vorba despre o proastă organizare, „politicul nu are legătură, cineva nu și-a respectat atribuțiile”. Totodată, Sorina Pintea a mai anunțat că va continua controlul la toate spitalele de psihiatrie din țară.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW