Thursday, June 20, 2024
Jurnalism corect


Doi pacienți care ar fi fost vindecați de coronavirus, reconfirmați pozitiv după ce au fost externați

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 8 aprilie 2020 Etichete: , ,

Doi pacienți din Buzău care ar fi fost vindecați de virusul Covid-19 au fost testați din nou pozitiv, potrivit Direcției de Sănătate Publică din Buzău.

Instituția a anunțat că până miercuri au fost confirmate 13 cazuri, dintre care opt pacienți au fost externați din unitățile sanitare din București (Matei Balș și Victor Babeș), cu recomandarea de izolare la domiciliu încă 14 zile, monitorizarea prin medicul de familie și recoltarea de noi probe în ziua a 12-a de la externare.

Potrivit sursei citate, pe 6 aprilie, conform recomandărilor de la externare, au fost recoltate probe de la doi pacienți care au fost externați pe 26 martie, după ce două teste pentru coronavirus au avut rezultate negative. Cu toate acestea, rezultatul probelor recoltate pe șase aprilie a fost pozitiv.

Cei doi pacienți au vârste de 46 și de 26 de ani, iar după externare s-au izolat împreună la același domiciliu. DSP precizează că nu au avut contact cu alte persoane.

În prezent, pacienții sunt asimptomatici și au fost internați din nou la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat.

„În cazul de la Buzău, cele două persoane au fost depistate pozitiv și internate la INBI Matei Balș. Cele două teste care au fost realizate în timpul internării au avut rezultat negativ, ca urmare pacienții au fost externați cu recomandarea de autoizolare 14 zile și retestarea în ziua a 12-a. Conform recomandării, cele două persoane au fost testate în cea de a 12-a zi, acestea fiind în izolare împreună la domiciliu (peroanele sunt rude). Testul din a 12-a zi a avut rezultat pozitiv. Pacienții sunt asimptomatici și internați”, se arată într-un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW