Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Doi medici reținuți și alți șase puși sub control judiciar în dosarul de mită pentru operații de la „Marius Nasta”/Sechestru pe toate bunurile

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 21 septembrie 2023 Etichete: , , , , ,

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a anunțat, joi, 21 septembrie, că doi medici de la Institutul „Marius Nasta” au fost reținuți și se propune instanței arestarea preventivă pentru 30 de zile, iar pentru alți șase  s-a dispus control judiciar. Mai exact, Cristian Paleru şi Cornel Petreanu, doi dintre cei mai cunoscuţi doctori în chirurgie toracică de la Institutul „Marius Nasta”, vor ajunge în fața judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă. 

De asemenea, a fost instituit sechestru pe bunuri mobile și imobile, pe conturi bancare și pe sume de bani găsite la percheziții. Medicii sunt acuzați de luare de mită, după cum Main News a mai relatat. 

Întrucât, în urma efectuării investigațiilor financiare, au rezultat diferențe semnificative între veniturile licite și bunurile dobândite în ultimii cinci  ani de către unii dintre medicii vizați de cercetări, în cauză au fost emise ordonanțe de instituire a măsurilor asigurătorii în vederea confiscării speciale și a confiscării extinse, asupra bunurilor deținute de un număr de 4 inculpați.

Medicii acuzați de luare de mită au conturile blocate

Procurorii spun că, pentru un medic acuzat de luare de mită,  s-a instituit măsura sechestrului constând în indisponibilizarea bunurilor mobile sau imobile și poprirea sumelor aflate în conturile bancare, până la concurența sumelor de 2.355.913,96 lei, 74.943 euro, 21.300 dolari, 2.120 franci elveţieni și 100 lire sterline.

Față de al doilea inculpat s-a instituit măsura sechestrului asupra sumelor de 1.080 euro, 9.130 lei, 338 dolari și 1.150 de franci elveţieni, ridicate în urma efectuării percheziției domiciliare. A fost dispusă, de asemenea, indisponibilizarea bunurilor mobile și imobile și poprirea cu privire la sumele aflate în conturile bancare până la concurenţa sumei de 850.292 lei.

Cu privire la al treilea inculpat s-a dispus măsura sechestrului constând în indisponibilizarea bunurilor mobile sau imobile și poprirea sumelor aflate în conturile bancare, până la concurenţa sumei de 363.310,63 lei.

Sursă foto: Inquam Photos/Virgil Simionescu

 

Comentarii