Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


DNA: Doi medici din Cluj au fost trimiși în judecată/ Cei doi sunt acuzați de luare de mită

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 9 noiembrie 2019 Etichete: , , ,

Doi medici din Cluj au fost trimiși în judecată sub control judiciar de către procurorii DNA, fiind acuzați de luare de mită în formă continuată.

Este vorba despre Faur Alexandru, medic în cadrul Cabinetului de expertiză medicală și recuperare a capacității de muncă Cluj și de Gruiță Carmen Teodora, medic specialist endocrinolog în cadrul Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca, ambii acuzați de luare de mită în formă continuată.

De asemenea, o persoană fizică „fără vreo calitate specială” a fost trimisă în judecată în stare de arest preventiv, fiind acuzată de dare de mită și trafic de influență în formă continuată. Totodată, alte 48 de persoane fizice au fost trimise în judecată, în stare de libertate, sub aspectul infracțiunilor de dare de mită și cumpărare de influență.

Potrivit procurorilor, în anul 2019, persoana fizică ar fi pretins de la mai multe persoane sume de bani cuprinse între 1.000- 1.500 de lei și a primit suma totală de 57.600 de lei, pentru a le ajuta să obțină pensii de invaliditate deși unele persoane nu ar fi avut nevoie.

Din sumele primite, inculpata ar fi remis o parte din bani medicului Faur Alexandru care ar fi contribuit la stabilirea unor grade de invaliditate și la eliberarea deciziilor asupra capacității de muncă, încălcându-și astfel atribuțiile de serviciu.

Bani, produse alimentare și băuturi alcoolice pentru „serviciile” unui medic

Pentru „serviciile sale”, Faur Alexandru ar fi primit o sumă totală de 36.250 de lei, precum și diferite produse alimentare și băuturi alcoolice.

De asemenea, pe 16 septembrie, inculpata ar fi primit 600 de lei de la o persoană, dintre care 300 de lei i-au fost remiși medicului din Cluj, în cabinetul său, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

„În aceeași perioadă și în același context, inculpata Gruiță Carmen Teodora, în calitate de medic specialist endocrinolog în cadrul Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca, ar fi primit de la pacienți, direct sau prin intermediul aceleiași inculpate, sume de bani cuprinse între 150 și 350 de lei (în total 1.500 lei) precum și produse alimentare, în schimbul eliberării documentelor medicale necesare încadrării pacienților în grad de invaliditate”, potrivit procurorilor.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Cluj cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW