Thursday, June 20, 2024
Jurnalism corect


Doi mari retaileri vin în ajutorul Ministerului Sănătății / Donație impresionantă de recoltoare

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 18 martie 2020 Etichete: , , , ,

Doi mari retaileri vin în ajutorul Ministerului Sănătății și donează o mare cantitate de materiale folosite în recoltarea probelor în vederea depistării bolnavilor de coronavirus. 

Kaufland România și Lidl România donează 100 000 bucăți de recoltoare pentru exudat nazal și faringian/ mediu transport viral necesare pentru realizarea testelor de diagnostic molecular ( Real Time PCR).

O primă tranșă a fost deja livrată.

„Salutăm gestul companiilor private de a ni se alătura în această perioadă când este nevoie de toate resursele materiale și umane pentru limitarea răspândirii noului coronavirus”, a declarat Victor Costache, ministrul Sănătății

O cantitate de  30 000 de recoltoare se află în prezent în depozitele SC Unifarm SA. Acestea urmează să fie distribuite direcțiilor de sănătate publică din toată țara.

„Conform dispozițiilor ministrului Sănătății, un număr de 25 000 dintre exudatele primite vor fi distribuite la direcțiile de sănătate publică pentru utilizarea in anchetele epidemiologice demarate, alte 5000 vor rămâne la Unifarm SA ca stoc strategic”, a declarat Adrian Ionel, director UNIFARM SA.

sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More here on that Topic: mainnews.ro/doi-mari-retaileri-vin-in-ajutorul-ministerului-sanatatii-pentru-combaterea-crizei-coronavirus-donatie-impresionanta-de-recoltoare/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW