Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Doi consilieri generali ai PNL ar putea fi excluşi din partid după ce au votat bugetul Capitalei. Ciucu: Doi trădători, doi blatişti

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 14 februarie 2020 Etichete: , , ,

Hazem Kansou şi Cristian Olteanu, consilieri generali ai PNL, ar putea fi excluşi din partid după ce au votat, vineri, bugetul Capitalei, propus de Gabriela Firea, împreună cu PSD, liberalii considerând că au trădat formaţiunea.

Violeta Alexandru: Nu permit să își bată joc cineva, folosind sigla PNL, de încrederea bucureștenilor

Violeta Alexandru, preşedintele PNL Bucureşti, a criticat conduita celor doi, menţionâd că urmează excluderea lor. Ciprian Ciucu, preşedintele PNL Sector 6, îi numeşte „trădători” şi „blatişti”.

Nu permit să își bată joc cineva, folosind sigla PNL, de încrederea bucureștenilor. Am muncit mult ca să o recâștigăm. Biroul Politic al PNL București se convoacă în vederea retragerii sprijinului politic pentru Hazem Kansou și Cristian Olteanu, consilieri generali, urmând excluderea acestora, a precizat presedintele PNL București.

Sunt câteva elemente legate de conduita lor în ultima vreme. Ați observat tonul, modul în care vorbesc despre conducerea Partidului Național Liberal, aducând prejudicii de imagine. Dacă se simt bine la PSD, ușa este deschisă și vor face politică acolo unde decid că vor să facă„, a declarat Violeta Alexandru la Digi24.

Ciprian Ciucu: E vorba de doi trădători

Ciprian Ciucu, preşedintele PNL Sector 6, susţine, într-o postare pe Facebook, că cei doi sunt „mână în mână cu Firea”, catalogându-i drept doi „trădători” şi „blatişti”.

PNL București a trecut printr-o reformă profundă. Nu se poate întâmpla instantaneu, sunt proceduri statutare de care trebuie să ții cont pentru a face lucrurile în ordine.

În legătură cu cei doi “colegi” liberali care i-au votat proiectele lui Firea… Îi știm, pentru noi nu a fost o surpriză. Sunt din vechea gardă, sunt cei care au deținut în trecut puterea în PNL București, sunt cei înclinați spre blaturi. Nu i-am putut da afară la timp pentru că avem nevoie de motive statutare care să ofere consistență juridică acestei acțiuni.

Unul dintre ei merită o atenție specială. Este, paradoxal, unul dintre cei care au făcut posibilă, fără voia lui, nașterea politică a lui Nicușor Dan și, în consecință a USB si USR. Este specialistul blaturilor din perioada în care Oprescu era primar, din perioada în care PSD București se bătea pe burtă cu PNL București.

Acea perioadă este istorie neplăcută, iar aceștia sunt niște rămășițe ale acelei perioade. Dacă acei oameni ar fi făcut opoziție pe bune și nu blaturi cu Oprescu și cu PSD, Nicușor Dan nu ar fi avut spațiu de afirmare si, poate, PNL câștiga alegerile în urmă cu patru ani. Dar pe ei îi știu, ei sărbătoreau la 3 dimineață, faptul că PNL, Cătălin Predoiu a pierdut alegerile în 2016. Pentru că abia așteptau să facă blaturi cu Firea/PSD. Ghinion, s-au pricopsit cu mine și blaturile au mers mai greu.

O să mă întrebați de ce am tăcut până acum. Vă zic sincer, din calcul politic. Dacă mă detonam în trecut nu puteam schimba mare lucru, mă dădeau ei pe mine afară, deveneam irelevant, nu puteam să fiu în Consiliul General și să scot mizeia la lumină.

Am așteptat să vină Ludovic Orban, am așteptat un aliat puternic care chiar putea produce schimbarea. Și a produs-o! Leadership-ul pe PNL București este cu totul altul, cum spuneam, ei sunt doar rămășițe de care vom scăpa zilele acestea pentru că avem suficiente motive statutare (nu au respectat deciziile Biroului Politic). Cu plecare lor, linia PNL în București și la Sectoare trebuie să fie clară pentru toată lumea!

Așa că nu vă înfierbântați și nu generalizați că PNL e pe blat cu Firea, NU SUNTEM, este vorba de doi trădători, doi blatiști, două rămășițe și zilele acestea separăm grâul de neghină„, a scris Ciucu pe Facebook.

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW