Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Doi bărbați din Suceava, cercetați pentru infracțiuni informatice

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 3 octombrie 2019 Etichete: , ,

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Informatice din cadrul B.C.C.O. Suceava și procurorii DIICOT Suceava au documentat activitatea a doi bărbați documentați pentru deținere de instrumente în vederea falsificării de valori, operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, tentativă la acces ilegal la un sistem informatic și tentativă la efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, potrivit Poliției Române.

În perioada mai-septembrie 2019, bărbații ar fi fabricat și deținut, în afara cadrului legal, dispozitive tip skimming, având scopul de a le monta la bancomate pentru copierea datelor de pe banda magnetică a cardurilor bancare.

Pe 4 august ar fi încercat să conecteze la un ATM bancar din municipiul Suceava un dispozitiv de copiere peste fanta de introducere a cardurilor bancare, în încercarea de a accesa sistemul bancar și a obține date informatice de pe cardurile bancare.

La data de 23 septembrie 2019, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, cu sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Suceava, au efectuat 3 percheziții domiciliare pe raza localităților Chilișeni din Dumbrăveni și au pus în executare 2 mandate de aducere.

”În urma perchezițiilor domiciliare, a fost descoperit un atelier/laborator de confecționare a dispozitivelor electronice tip skimming.

De asemenea, au fost ridicate mai multe telefoane mobile, tablete, calculatoare, laptopuri, MSR-uri (dispozitive de citire și insripționare a benzilor magnetice de pe carduri), părți componente ale unui bancomat, dispozitive electronice cu minicameră și baterie, plăci electronice, plăci din aluminiu decupate artizanal destinate a fi introduse în fanta unui ATM, câteva zeci de plasticuri tip card – blank-uri, precum și mai multe înscrisuri cu valoare probatorie”, potrivit Poliției Române.

A fost dispusă reținerea pentru 24 de ore a celor doi, ulterior fiind luată măsura controlului judiciar pentru 60 de zile față de aceștia.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW