Tuesday, December 7, 2021
Jurnalism corect


Document. Tensiuni Birchall-Savonea din cauza numirii şefului SIIJ/ Ce spune ministrul Justiţiei

By Andreea Traicu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 21 iunie 2019 Etichete: , , , ,

Ana Birchall face precizări referitoare la absența de ieri de la ședința CSM în care ar fi urmat să se valideze rezultatul concursului pentru șefia Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. Ministrul susține că i-a solicitat, în scris, Liei Savonea amânarea ședinței pentru o zi care să nu se suprapună cu activitățile de guvernamentale.

„Doamna președinte a Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, a fost informată din timp că nu pot participa la ședința Plenului CSM de joi, 20 iunie 2019, ședință care a fost convocată marți după-amiază, având în vederea obligaţiile mele care rezultă din calitatea de ministru al justiţiei.

Pentru a evita asemenea situaţii, am purtat, în ultima vreme, discuții cu doamna Lia Savonea în care am rugat-o, aşa cum rezultă şi din documentul ataşat, să stabilească o zi pe săptămână, dedicată Plenului CSM şi care să nu se suprapună peste ziua în care sunt programate activităţi guvernamentale, tocmai pentru că doresc să particip la ședințele Plenului CSM”, transmite Ana Birchall.

Precizarea vine în contextul în care în spațiul public s-a vehiculat că Birchall ar fi boicotat ședința plenului. De altfel, ministrul s-a pronunțat zilele trecute cu privire la SIIJ, menționând că numirile și activitatea ar trebui controlate de plenul CSM, nu doar de comisia formată din judecători.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW