Thursday, March 28, 2024
Jurnalism corect


DOCUMENT Starea de alertă, prelungită cu alte 30 de zile pe teritoriul României / Ce măsuri au fost adoptate de Guvern

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 9 iunie 2021

Starea de alertă pe teritoriul României a fost prelungită cu alte 30 de zile, începând cu data de 12 iunie, potrivit Hotărârii adoptată marți de Guvern. Nunțile și botezurile vor putea fi organizate cu 200 de participanți în spații închise și fără limită de participanți în spații deschise, dacă aceștia sunt vaccinați împotriva COVID-19, au făcut boala sau au fost testați negativ. 

O altă măsură adoptată de Guvern are legătură cu meciul din optimile EURO 2020, ce va avea loc la București. Arena Națională va putea fi ocupată până la 50% din capacitate.

Între 25-50% din capacitatea spațiului pot intra doar persoane vaccinate și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoane vaccinate fără schemă completă, dar prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore”, potrivit CNSU.

Carantina pentru cetățenii străini și apatrizi care sosesc în România pentru a participa la meciurile de fotbal din cadrul EURO 2020 se va institui în funcție de încadrarea în zone de risc epidemiologic a țărilor/teritoriilor din care provin.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW