Friday, July 1, 2022
Jurnalism corect


DOCUMENT Senatoarea USR Florina Presadă, proiect de lege pentru limitarea mandatului de președinte al Consiliului Legislativ

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 20 octombrie 2020

Chiar în ziua în care Florin Iordache a fost ales președinte al Consiliului Legislativ, senatoarea USR Florin Presadă a inițiat un proiect de lege care prevede limitarea mandatului de conducător al acestei instituții la cinci ani și situații care pot atrage revocarea din funcție.

„Tocmai am depus la Camera Deputaților în calitate de primă cameră sesizată un proiect de modificare a legii de funcționare a Consiliului Legislativ.

Acesta prevede un termen de 5 ani pentru mandatul președintelui Consiliului Legislativ și situații care pot atrage revocarea din funcție a președintelui CL și a președinților de secții.

Vă asigur că dacă proiectul nu va trece de această majoritate parlamentară, ne vom bate pentru el în următorul legislativ”, a scris pe Facebook Florina Presadă.

Presadă își motivează demersul prin faptul că legea de funcționare a Consiliului Legislativ nu prevede în prezent existența unui mandat și modalități clare de revocare. De altfel, fostul președinte al instituției, Dragoș Iliescu, a ocupat funcția timp de 19 ani.

Proiectul de lege inițiat de Florina Presadă

CITEȘTE ȘI: Florin Iordache, inițiatorul OUG 13, ales președinte al Consiliului Legislativ

Sursa foto: Facebook / Florina Presadă

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW