Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


DOCUMENT Șefii din Poliția Română ar putea fi cercetați de Parchetul General, în cazul crimelor din Onești

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 13 decembrie 2021

Parchetul General ia în calcul să preia dosarul penal în care patru ofițeri cu funcții de conducere din Poliția Română sunt cercetați în cazul morții celor doi ostatici, uciși la începutul anului în Onești, potrivit avocatului Adrian Cuculis.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care a preluat prima dată dosarul menționat, a informat că nu s-a pus în mișcare urmărirea penală.

Context

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău au anchetat patru ofițeri cu funcții de conducere în Poliția Română în cazul morții celor doi ostatici uciși, la Onești, de Gheorghe Moroșan.

Șefii din Poliție sunt acuzați de abuz în serviciu, după ce, din cauza pasivității lor în ce privește misiunea de salvare a celor doi oameni nevinovați, aceștia au fost omorâți cu bestialitate de bărbatul care îi ținea ostatici, după ce au fost chinuiți mai bine de șase ore.

Gheorghe Moroșan, în vârstă de 60 de ani, a luat ostatici, la începutul lunii martie, doi muncitori într-un apartament din Onești, pe care i-a ucis cu un cuțit după circa cinci ore. În tot acest timp, oamenii legii au încercat să-l convingă să-i elibereze pe cei doi, însă au evitat o acțiune în forță.

Criminalul era nemulțumit de o decizie a instanței prin care pierduse apartamentul respectiv în favoarea firmei la care lucrau cei doi bărbați.

Sursă foto: Politia Romana

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *