Tuesday, May 17, 2022
Jurnalism corect


DOCUMENT – România, țara copiilor cu copii. Mii de minore rămân însărcinate în fiecare an | Ministerul Sănătății: Educația sexuală, oportună

By Robert Madaianu , in Analize & Investigatii Stirile zilei , at 27 septembrie 2020 Etichete: , , ,

Mii de copile nasc copii. România este în topul țărilor europene la acest capitol, iar situația se repetă an de an, în ciuda faptului că situația este cunoscută de autorități. Un document oficial al Ministerului Sănătății, trimis unui parlamentar și consultat de Main News, arată amploarea fenomenului și nevoia de măsuri urgente.

Statisticile europene plasează România pe un dezonorant prim loc la numărul mamelor minore, în țara noastră fiind cel mai mare număr de copii și adolescenți care au, la rândul lor, copii„, susține parlamentarul care a solicitat datele.

Potrivit documentului, doar în 2015 au fost înregistrate 544 de sarcini la fete sub 14 ani și 7.287 la tinere care aveau între 15 și 19 ani. Sursa citată arată că au fost inclusiv copile de 12 ani care au născut. (FOTO 1)

FOTO 1 – captură din documentul Min. Sănătății / date pentru 2015

Numărul minorelor însărcinate a rămas ridicat și chiar a crescut în anii următori. Astfel, în 2016 au fost înregistrate peste 11.000 de sarcini la persoane care aveau sub 19 ani. (FOTO 2)

FOTO 2 – captură din documentul Min. Sănătății

În răspunsul adresat parlamentarului, Ministerul Sănătății arată că introducerea orelor de educație pentru sănătate, care să includă și educația sexuală, este oportună.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW