Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


DOCUMENT PSD, plângere la CNA după discursul lui Klaus Iohannis: Mesaje electorale în favoarea Partidului Național Liberal

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 25 noiembrie 2020

Partidul Social Democrat a sesizat Consiliul Național al Audiovizualului (CNA), cu privire la discursul susținut marți seară de Klaus Iohannis. Social-democrații solicită ca intervențiile televizate ale președintelui din timpul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie să fie calculate în cadrul timpului de emisie acordat PNL.

Klaus Iohannis a susținut marți seară o declarație de presă în care a precizat, printre altele, că România a intrat complet nepregătită în criza sanitară și că PSD ar fi principalul vinovat pentru acest lucru.

CITEȘTE ȘI: Klaus Iohannis: România a intrat complet nepregătită într-o criză sanitară fără precedent. PSD este principalul vinovat pentru acest dezastru

Social-democrații îl acuză pe președinte că ar face campanie electorală pentru Partidul Național Liberal și solicită Consiliului Național al Audiovizualului ca intervențiile televizate ale acestuia să fie calculate în cadrul timpului de emisie acordat PNL.

Vă rugăm să aveți în vedere că live-ul președintelui Klaus Iohannis, având ca pretext celebrarea unui an de la alegerile prezidențiale din 2019, a fost difuzat în cadrul unei emisiuni informative, nu într-o emisiune electorală, iar materialul difuzat nu prezintă activități ale președintelui, ci mesaje electorale fățișe, directe, pentru și în favoarea Partidului Național Liberal, însă vădit denigratoare la adresa altui competitor electoral, în speță subscrisa entitate politică PSD”, se arată în plângerea formulată de PSD.

PSD susține că intervenția lui Klaus Iohannis ar fi pus în dificultate radio-difuzorii, împiedicându-i să respecte îndrumările CNA cu privire la regulile din campania electorală.

Totodată, prin această intervenție care a avut loc live dl. Klaus Iohannis a pus în dificultate radio-difuzorii întrucât o emisiune aparent informativă despre activitatea președintelui s-a convertit brusc într-o emisiune electorală, împiedicându-i să își respecte astfel obligațiile asumate prin documentele depuse la CNA privind modul în care reflectă în grila de programe campania electorală”, a precizat sursa citată.

Aceștia arată că Partidul Național Liberal ar fi câștigat timpi de emisie suplimentari pentru emisiuni electorale prin declarația de presă a președintelui.

Prin intervenția live a președintelui Klaus Iohannis acesta a obținut, în fapt, în mod ilicit, pentru Partidului Național Liberal, timpi de emisie suplimentari pentru emisiuni electorale, cu încălcarea art. 8 alin 3 din Decizia CNA nr. 603 din 21 octombrie 2020”, potrivit PSD.

Marcel Ciolacu, atac la adresa lui Iohannis

Marcel Ciolacu susține că mesajele transmise de președinte ar fi propagandă electorală și că Iohannis ar fi încălcat Constituția.

Când ești POLITRUC, și nu președinte, trebuie să fii tratat ca atare. Prin urmare, astăzi am depus plângere la CNA prin care am solicitat ca Iohannis să vorbească pe spațiul electoral al PNL.

Mesajele președintelui nu prezintă activități ale instituției prezidențiale, ci propagandă electorală de la cea mai înaltă tribună a statului român în favoarea PNL.

Iohannis a încălcat Constituția! Și legea! Și bunul-simț! E timpul să mai și plătească. Inclusiv pe 6 decembrie, la vot!”, se arată într-o postare pe Facebook a liderului PSD.

Redăm în totalitate plângerea formulată de PSD


 Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW