Friday, August 19, 2022
Jurnalism corect


DOCUMENT Programul politic al AUR: Apărarea țării de neomarxiști, minorități și atei / Pe plan extern: Europa a națiunilor și unirea cu Republica Moldova

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 7 decembrie 2020

Alianța pentru Unirea Românilor, formațiunea care a produs marea surpriză la alegerile parlamentare, își propune prin programul său politic apărarea valorilor tradiționale de neomarxiști, minorități etnice și sexuale, atei. Pe plan extern, AUR se declară un partid suveranist și își propune unirea cu Republica Moldova.

Familia între bărbat și femeie

Interzicerea căsătoriilor între persoane de același reprezintă unul dintre cele mai importante puncte în programul AUR. Co-președintele formațiunii, Claudiu Târziu, a fost membru în Consiliul Național de Coordonare al Coaliției pentru Familie, fiind unul dintre cei mai vehemenți militanți împotriva avortului.

„Familia este celula de bază a oricărei societăți viabile. De aceea, este vital ca societatea să stimuleze constituirea de familii, să sprijine și să apere familia. Doctrina A.U.R. consideră că ideologia de gen este o aberaţie teoretică care descinde din oficina actuală a activiștilor neomarxisti. Așa cum un organism nu se poate păstra în viață decît dacă își conservă sănătatea celulelor, tot astfel o națiune nu are șanse de supraviețuire decît dacă își cultivă tiparul clasic al familiei obișnuite. Familia nu este obiect de controverse decît pentru cei care vor să o distrugă sub pretext de remaniere modernă. Căsătoria nu poate avea drept formulă primordială decît perechea alcătuită dintr-un bărbat şi o femeie. Orice altă variantă de alăturare a sexelor nu are legătură cu sensul autentic al acestei formule. De aceea, în concepția A.U.R, familia nu este o temă de negociat, cum nu e nici o problemă de rezolvat”, se arată în programul formațiunii.

AUR: Ateismul, o rătăcire ivită din aroganță

Alianța se definește ca un partid creștin și se pronunță categoric împotriva ateismului.

„Credinţa este, teologic vorbind, una din cele trei virtuţi cardinale creştine, numai că aici o folosim în sens figurat, drept simbol pentru tot ce înseamnă religia creştină. Cînd spunem credinţă, spunem implicit biserică, tradiţie şi neam. În concepţia A.U.R., ateismul este o rătăcire ivită din aroganţa celor care îşi închipuie că o viziune antropocentrică asupra universului este superioară uneia teocentrice. Cum tot la fel A.U.R este împotriva campaniei de persecuţie la care e supus creştinismul în ultimele decenii. A.U.R se va opune defăimării clerului, terfelirii simbolurilor de credință și compromiterii credincioșilor care au curajul de a-și asuma public statutul de creștin”, prevede programul AUR.

Marxismul contemporan, o amenințare

Totodată, formațiunea lui George Simion și Claudiu Târziu se poziționează împotriva „marxismului contemporan”, dar și altor curente considerate derivate din această ideologie: corectitudine politică, ideologia de gen, egalitarismul sau multiculturalismul

Mai puțină Europă

Partidul își asumă identitatea conservatoare pe plan extern și, deși se declară unul pro-european, se pronunță împotriva conferirii de mai multă putere Comisiei Europene.

„Cei patru piloni pe care stă doctrina A.U.R. dau un contur precis poziției noastre. Suntem un partid conservator. În plan extern, suntem un partid care vrea o Europa a națiunilor, nu un suprastat federal cu capitală unică, guvern unic și parlament unic. Un imperiu socialist de ordin federal este o utopie pe care doctrina A.U.R. nu o poate împărtăși. Nu credem în Statele Unite ale Europei și ne vom opune programatic acestei tendințe de hegemonie nefastă. Suntem în mod răspicat împotriva colonizării Europei cu populații alogene. În acest sens, doctrina A.U.R. are multe puncte comune cu Declarația de la Paris a intelectualilor conservatori din 2018”, arată autorii documentului.

Unirea cu Republica Moldova

George Simion, prin ONG-ul pe care l-a înființat, „Acțiunea 2012”, a militat pentru unirea României cu Republica Moldova, având chiar interdicție din partea Serviciului de Informații și Securitate (SIS) să intre în statul vecin. Programul său politic atinge și acest subiect, arătând că AUR „respectă statutul actual al Republicii Moldova, urmărește relații cât mai strânse între cele două state și sprijină necondiționat integrarea Moldovei în Uniunea Europeană, posibilă prin unire”.  

 

Întregul program politic al AUR poate fi consultat aici.

Sursa foto: Inquam Photos / Marin Raica

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW