Sunday, April 14, 2024
Jurnalism corect


DOCUMENT Predoiu susține că Ministerul Justiției și-a atins toate obiectivele posibile în anul 2020 / Raportul ministrului după un an de guvernare

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 23 decembrie 2020

Ministerul Justiției susține că și-a atins toate obiectivele posibile în anul 2020, potrivit unui raport anual publicat de instituție. Strategia naţională împotriva criminalităţii organizate, digitalizarea sistemului judiciar, finalizarea proiectului de lege privind desființarea SIIJ sau constituirea grupului de lucru pentru modificarea Legilor justiției și a Codurilor Penale sunt printre proiectele pe care Cătălin Predoiu le lasă după un an de mandat.

Ministerul Justiției și-a atins toate obiectivele posibile în anul 2020, în condițiile dificile ale unui guvern care a fost forțat să lucreze fără majoritate parlamentară în condiții de criză sanitară globală. Acest bilanț stă mărturie prin înregistrarea concretă a tuturor obiectivelor realizate”, arată Ministerul Justiției.

În privința proiectului de lege privind desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, acesta a fost finalizat de către MJ și, în prezent, se află la CSM pentru aviz.

În ceea ce privește Legile Justiției, Grupul de lucru din cadrul MJ a finalizat cele 3 proiecte de lege, acestea aflându-se în dezbatere publică până la 31 martie 2021.

Pentru modificarea Codurilor Penale, grupul de lucru a elaborat o analiză a situației legislative în domeniu.

Proiectul pilot pentru monitorizarea persoanelor supuse unui ordin de protecție emis pentru cazuri de violență în familie se află în curs de finalizare.

Raportul Ministrului Justiției pentru perioada 4 noiembrie 2019-23 decembrie 2020 poate fi accesat în integralitate aici.

Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More on on that Topic: mainnews.ro/document-predoiu-sustine-ca-ministerul-justitiei-si-a-atins-toate-obiectivele-posibile-in-anul-2020-raportul-ministrului-dupa-un-an-de-guvernare/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW