Wednesday, January 19, 2022
Jurnalism corect


DOCUMENT Noile restricții adoptate de Guvern. Persoanele vaccinate anti COVID vor fi exceptate de la carantina de noapte

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 23 septembrie 2021

Magazinele se vor închide după ora 18, iar după ora 20 va fi instituită carantina de noapte în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în localitățile în care rata de incidență trece de pragul de 6 cazuri la 1.000 de locuitori, potrivit Hotărârii ce a fost adoptată joi, 23 septembrie, de Guvern. Persoanele vaccinate vor fi exceptate de la restricțiile de deplasare pe timpul nopții.

După cum Main News a scris aici, Guvernul a adoptat, în ședința de joi, Hotărârea de Guvern prin care aprobă măsurile propuse de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Măsurile adoptate joi de Guvern

În zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în localitățile în care rata de infectare trece de 6 cazuri la mia de locuitori, dar nu depășește7,5 cazuri la mia de locuitori, operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări servicii în spații închise și/sau deschise vor putea activa doar în intervalul 5:00-18:00.

În plus, în localitatea respectivă se va institui carantina de noapte. Astfel, circulația pe timpul nopții va fi restricționată în intervalul orar 20:00 – 05:00, vineri, sâmbătă și duminică.

Măsura nu se va aplica în cazul persoanelor vaccinate, iar ceilalți cetățeni vor fi nevoiți cel mai probabil să prezinte o declarație pe proprie răspundere care să ateste motivul deplasării.

Chiar și în acest caz, sunt permise deplasările în interes de serviciu, deplasările pentru asistență medicală care nu poate fi amânată, cele din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități și cele ale persoanelor care se află în tranzit.

Accesul în restaurantele centrelor comerciale se va face în baza certificatului COVID, ce atestă vaccinarea, un test negativ sau trecerea prin boală, dacă incidența trece de 3 cazuri/1.000 de locuitori.  Copiii cu vârsta până la 12 ani nu vor fi nevoiți să prezinte un certificat COVID-19 la intrarea în centrele comerciale.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW