Monday, February 26, 2024
Jurnalism corect


DOCUMENT Noi informații din ancheta „Fabricii de permise de la Suceava”. Ofițerul DGA îl avertiza pe șeful de la Permise că i se pregătește un flagrant: Ai grijă că poate-i pe la voi

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 16 februarie 2021

Procurorii DNA au interceptat mai multe conversații între Radu Obreja, șeful Compartimentului Regim Permise și Mihail Martin, ofițer din cadrul Direcției Generale Anticorupție, inculpați în dosarul „Fabrica de permise de la Suceava”, printre care și momentul în care comisarul șef a fost atenționat că i se pregătește un flagrant. Informațiile apar în rechizitoriul obținut de MainNews.ro.

Se pregătește un moment operativ. Ai grijă că poate-i pe la voi, pe la permise”, este un mesaj text trimis de Mihail Martin către Radu Obreja.

Ofițerul DGA Suceava trebuia să participe la pregătirea unei acțiuni de constatare în flagrant a unei infracțiuni de corupție, în momentul în care i-a trimis mesajul comisarului-șef de la Permise, arată procurorii DNA.

CITEȘTE ȘI: Detalii din dosarul privind „Fabrica de permise de la Suceava”: Şeful Compartimentului Permise Suceava ar fi încasat, în anumite zile, chiar şi 20.000 de euro/ 14 reținuți și alte 18 persoane cercetate

„Plătim noi, faci calculul la final”

Într-o altă conversație interceptată de procurori, cei doi discutau despre o mașină pe care Mihail Martin a solicitat-o drept mită.

Plătim noi, plătim noi tot astea, faci tu calculul la final”, îi spunea Radu Obreja comisarului de la DGA Suceava.

Un alt inculpat din dosar, prezent la întâlnirea dintre cei doi, a transmis prețul pe care urma să îl plătească pentru a achiziționa mașina respectivă.

Patru șapte plătesc(n.r. 4.700 de euro) pe ea. O să mai fie nevoie de bănuți acolo”, referindu-se la anumite cheltuieli ce urmau să fie efectuate pentru diverse reparații.

CITEȘTE ȘI: DOCUMENT „Fabrica de permise” de la Suceava. Instructor, despre examinator: „E şpagagiul şpagagiilor”/ Tarifele, în funcţie de vârstă sau etnie/Angajaţii Serviciului Permise, case de vacanţă, maşini de lux şi apartamente pe litoral

„Amu-s infiltrați”

Potrivit interceptărilor efectuate de procurori în cazul unui martor din dosar, acesta ar fi făcut mai multe referiri directe la investigațiile anchetatorilor.

Amu-s infiltrați(…)Sunt infiltrați și mă tem să nu aciueze prin unul, prin altul”, se arată în rechizitoriul obținut de MainNews.ro.

Vreu să facă dosare, scoală” sau „Ai grijă, ți-am spus, și fii atent, dacă vine unul să se înscrie, nu pot și..știi?”, sunt o parte din interceptările procurorilor DNA.

Context

Luni, Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au finalizat ancheta în primul dosar privind „Fabrica de permise” de la Suceava și i-au trimis în judecată pe Mihail Martin, ofițer de poliție judiciară, și Radu Obreja, comisar șef de poliție.

Potrivit DNA, la nivelul Serviciului Permise de Conducere și Înmatriculare Suceava a funcționat o grupare, condusă de Radu Obreja, care asigura contra unor sume de bani promovarea candidaților la examenul pentru obținerea permisului.

Celălalt inculpat, Mihail Martin, ar fi asigurat, conform DNA, protecția judiciară acestei grupări, divulgând informații prețioase din anchetă.

CITEȘTE ȘI: Primul dosar privind „fabrica de permise” de la Suceava, trimis în judecată de DNA

Sursă foto: Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW