Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


DOCUMENT Moțiunea simplă „Amar de mediu”, depusă de USR împotriva ministrului Tanczos Barna

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 5 aprilie 2022

USR a anunțat că deputații formațiunii au depus, marți, 5 aprilie, în Parlament, moțiunea simplă împotriva ministrului Mediului, Tanczos Barna, intitulată „Amar de mediu. Ministrul Tanczos Barna trebuie să plece cât încă mai avem păduri de apărat”.

Moțiunea simplă este justificată de faptul că ministrul Tanczos Barna este principalul vinovat pentru tăierile ilegale de păduri, pentru distrugerile provocate mediului, pentru incapacitatea statului de a profita de pe urma oportunităților oferite de economia verde și pentru disprețul arogant cu care este tratată societatea civilă atunci când atrage atenția asupra problemelor”, potrivit unui comunicat transmis de USR.

Context

USR, partid condus interimar de Cătălin Drulă, a anunțat luni, 4 aprilie, că va depune moțiune simplă împotriva ministrului Mediului, Tanczos Barna. Anunțul vine după cea mai recentă anchetă realizată de jurnaliștii de la Recorder.ro.

Ancheta Recorder.ro a scos la iveală faptul că șeful Gărzii Forestiere Timișoara, Amar Ienea, a fost schimbat din funcție după ce i-a deranjat pe fostul deputat Ion Tabugan și pe liderul deputaților PSD, Alfred Simonis.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tánczos, a fost întrebat, luni, într-o conferinţă de presă, dacă are emoţii în legătură cu moţiunea USR care îl vizează.

Nu am emoţii, sunt în fiecare zi cu moţiunea în faţă pentru că sunt foarte multe probleme care sunt interpretate în mod absolut incorect. În momentul în care vorbim de deşeuri şi în momentul în care arătăm pe Facebook zi de zi cât de responsabile sunt două, trei comunităţi mici, dar aceleaşi persoane nu se duc la colegii de partid să-i consilieze să rezolve aceste probleme, este o abordare mincinoasă pentru că aceleaşi echipe ar trebui să rezolve problema exact pe zone de genul acesta, printre altele sau să nu difuzeze minciuni pe Facebook sau pe alte canale”, a afirmat ministrul Mediului.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW