Wednesday, November 30, 2022
Jurnalism corect


DOCUMENT Ministerul Educaţiei a publicat evoluţia pandemiei de COVID în fiecare localitate. În 149 localităţi, aflate în scenariu roşu, vor relua cursurile doar grădiniţele şi clasele primare/ Capitala, în scenariul galben

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 5 februarie 2021 Etichete: ,

Ministerul Educației a publicat situația evoluției pandemiei de COVID-19 la nivelul fiecărei localități, fiind stabilite astfel scenariile în care vor fi reluate cursurile în format clasic. În 149 de localități, aflate în scenariul roșu, vor merge la unitățile de învățământ doar preșcolarii și copiii din clasele primare. În scenariul galben sunt 903 localități, între care și Capitala. În acest caz, vor participa fizic la cursuri copiii de grădiniță, cei din ciclul primar , clasele 0-IV și cei din clasele terminale, clasele VIII și XII.

Restul din cele 3881 unități de învățământ sunt în scenariul verde.

„Avem un plan de acțiune în următoarea săptămână pentru a veghe la respectarea ordinului de ministru. La grădiniță și învățământul primar, cursurile vor fi suspendate pentru 14 zile la apariția primului caz de copil pozitiv. În învățământul gimnazial și liceal, la primul caz se face ancheta epidemiologică, se recomandă testarea și vor fi analiyate măsurile, fie se suspendă la primul caz, fie nu e necesară suspendarea și se iau alte măsuri și se continuă până la apariția celui de al doilea caz, când se aplică suspendarea pentru 14 zile”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Citeşte Scenariile în care se plasează şcolile din România

Sursa foto: Inquam photos/ George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW