Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


DOCUMENT: Judecătorii Instanței Supreme ar putea lucra de acasă, din cauza riscului de infectare cu Coronavirus

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 3 martie 2020 Etichete: , ,

Instanța Supremă a stabilit o serie de măsuri în ceea ce privește protejarea față de Coronavirus. Informațiile apar într-un ordin semnat de președintele ÎCCJ, Corina Corbu. Printre decizii: va fi analizată varianta ca magistrații să desfășoare anumite activități de la domiciliu, în timp ce starea de sănătate a persoanelor care intră în instanță va fi verificată.

Documentul este în vigoare până pe data de trei aprilie, însă ar putea fi prelungit, dacă situația va impune această măsură.

Astfel, la intrarea în sediul Înaltei Curți sunt instituite filtre suplimentare. Dacă au fost plasate în carantină, persoanele citate nu au voie la instanță și trebuie să anunțe motivul pentru care lipsesc de la procese.

”Organele de jandarmi care asigură paza sediilor Înaltei Curți de Casație și Justiție vor efectua verificări prin sondaj, precum și verificarea tuturor persoanelor care prezintă în mod evident o stare generală alterată și simptome comune infecțiilor respiratorii – stare febrilă evidentă, tuse persistentă etc. -. În acest scop, poate fi verificată temperatura corporală a persoanelor aflate în astfel de situații, prin mijloace neinvazive – termometre cu infraroșii”,  se arată în documentul ÎCCJ.

În cel mult șapte zile de la intrarea în vigoare a ordinului vor fi cumpărați dezinfectanți.

Judecătorii, vizați de măsuri

”În termen de 7 zile de la data emiterii prezentului ordin, președinții secțiilor și conducătorii de compartimente analizează posibilitatea luării unor măsuri de reducere a interacțiunii directe la nivelul personalului și a activităților de lucru cu publicul, în vederea reducerii riscului de îmbolnăvire, cu menținerea nivelului activității curente la nivelul secției/compartimentului. Aceste măsuri pot privi: posibilitatea îndeplinirii unor sarcini de serviciu de la domiciliu, reorganizarea modului de dispunere a mobilierului în sălile de ședință, diferențieri privind programul de lucru în vederea reducerii numărului prezenței concomitente la locul de muncă, regândirea programului de lucru cu publicul, dispunerea unor măsuri suplimentare de igienizare a spațiilor de lucru etc”, se mai arată în documentul citat.

VEZI AICI toate măsurile dispuse de conducerea Instanței Supreme.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More here on that Topic: mainnews.ro/document-judecatorii-instantei-supreme-ar-putea-lucra-de-acasa-din-cauza-riscului-de-infectare-cu-coronavirus/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW