Sunday, January 16, 2022
Jurnalism corect


DOCUMENT În mandatul Gabrielei Firea, Primăria Capitalei a reabilitat 7,3% din rețeaua de termoficare. În ritmul acesta, întreaga rețea ar fi fost schimbată în 67 de ani

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 20 februarie 2021

Chestiunea termoficării în București a fost una dintre cele mai dezbătute în timpul campaniei electorale și probabil va fi și în următorii ani. Incendiul de la Institutul „Matei Balș”, declanșat sau nu din cauza problemelor de încălzire, a scos din nou în atenție această problemă sistemică a Capitalei. Potrivit unui răspuns oficial transmis de Primăria Capitalei la solicitarea Mainnews.ro, în perioada iulie 2016 – octombrie 2020, ce se suprapune cu mandatul de primar al Gabrielei Firea, în București s-a reabilitat doar 7,3% din întreaga rețea de termoficare, ritm în care totul ar fi fost gata în 67 de ani.

PMB, prin companiile municipale Termoenergetica și Energetica, a reabilitat, în acest interval, 70,21 km de rețea principală din totalul de 954,09 km conducte și 219 km de rețea secundară din totalul de 2963,3 km de conducte. În acest ritm, întreaga rețea de termoficare a Capitalei ar fi fost înlocuită în 67 de ani. Practic, ritmul cu care au fost reabilitate rețelele în mandatul Gabrielei Firea a fost mai slab decât ritmul de deteriorare.

„Lungimea conductelor de termoficare înlocuite de Compania Municipală Termoenergetica București pe magistralele principale, în perioada iulie 2016 – octombrie 2020, a fost de aproximativ 63 de kilometri. Lungimea conductelor de termoficare înlocuite pe magistralele principale, în perioada 2019 – 2020, a fost 6,57 km conductă preizolată, la care se adaugă 639,36 metri conductă aferentă devierii rețelei primare din amplasamentul pasajului Doamna Ghica. În total, Compania Municipala Energetica București a înlocuit conducte de termoficare pe o lungime de 7,21 km. În perioada menționată, pe magistralele secundare au fost înlocuite conducte de termoficare pe o lungime de aproximativ 219 km”, se arată în răspunsul transmis de PMB la solicitarea Mainnews.ro.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW