Friday, August 12, 2022
Jurnalism corect


DOCUMENT – Fenomenul hărțuirii ia amploare | Poliția nu știe câte victime au fost agresate în public și câte în spatele ușilor închise

By Robert Madaianu , in Analize & Investigatii Justitie Stirile zilei , at 29 septembrie 2020 Etichete: , ,

În anul 2019, numărul faptelor de hărțuire și de hărțuire sexuală a crescut, potrivit datelor de la Poliție, transmise de Ministerul de Interne la solicitarea unui parlamentar. Inspectoratul General al Poliției Române nu are statistici defalcate, în așa fel încât să putem vedea câte fapte s-au petrecut în spațiul public. 

Potrivit documentului semnat de ministrul Marcel Vela (FOTO 1), în 2019 au fost înregistrate peste 2.000 de fapte de hărțuire și 58 de hărțuire sexuală. Cifrele sunt mai mari decât cele din 2018, în condițiile în care, oricum, foarte multe victime nu raportează faptele.

De punctat este și faptul că, în 2020, doar până în luna iulie au fost, deja, înregistrate 1.220 de fapte de hărțuire și 22 de hărțuire sexuală. În documentul citat se arată că ”nu există subindicatori distincți privind comiterea acestor infracțiuni în spații publice”.

FOTO 1 – Document MAI

Ministerul de Interne susține că angajații din subordinea sa au parte de pregătire în acest domeniu. Admite, însă, că, odată cu pandemia de COVID-19, activitățile de informare au fost afectate. (FOTO 2)

FOTO 1 – Document MAI

Foto articol: Poliția Română

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW